Maxime Soulet vervangt Vincent Vosse bij Barwell Motorsport

De wagen draait al heel het seizoen mee in het Belgian GT Championship 2009 en het duo Vincent Vosse en Eddy Renard heeft in de Aston Martin DBRS9 van Barwell Motorsport al mooie dingen laten zien. En toch doet het duo het jaar niet samen uit. Op 24 en 25 oktober, tijdens de finale van de Belgian GT op Circuit Zolder, zien we naast Eddy Renard immers de jonge beloft Maxime Soulet opduiken...

"Trek uit de wissel aan boord van de wagen geen verkeerde conclusies", legt Eddy Renard uit. "Het is een zuiver budgettair probleem dat aan de basis van de beslissing ligt. Wij hebben een probleem om het budget van dit seizoen te respecteren en ik wilde 2010 niet in het rood aansnijden. Daarom was een kapitaalsinjectie voor Zolder broodnodig. Vincent legt zich nu al op zijn project met Audi voor 2010 toe en had geen financiële ruimte meer. Daarom hebben we besloten om een vroegtijdig einde aan onze samenwerking in het kader van het Belgian GT Championship 2009 te maken."

Maxime Soulet is niet de enige nieuwkomer voor het prachtige finaleweekend in Zolder. De prachtige Aston Martin DBRS9 van Barwell Motorsport zal in Zolder namelijk in blauw en oranje kleuren getooid zijn. En dat zijn inderdaad de kleuren van ... Gulf, de legendarische partner van Aston Martin. "Afgelopen donderdag zijn we al in Zolder gaan testen en het resultaat van de testsessie, in het gezelschap van Maxime Soulet was zeer bevredigend. Maxime zette een knappe 1.34.5 neer, terwijl ik zelf onder de 1.36 kon blijven, wat voor een 'amateur' verre van slecht is. Ik denk dat we, gezien de omstandigheden, een goede kans maken op succes. De mensen die voor het kampioenschap strijden sleuren wat gewicht mee en zullen uiteraard met hun kampioenschap begaan zijn", aldus Renard.

Maxime Soulet van zijn kant is positief over de kennismaking met de Aston, "de wagen is wel helemaal anders dan de Porsche, want de aerodynamica van de DBRS9 is ingrijpend. Ik denk dat we wel een goede kans maken, al zijn de omstandigheden van de beide afsluitende races, die samen met het European FIA GT3 Championship verreden worden, nog niet geheel duidelijk. Maar onze wagen zal wel opvallen, de Aston is bijzonder knap en ik wil het seizoen op een positieve noot afsluiten."

Afspraak dus in Zolder, waar de Aston Martin wel eens scheidsrechter in het gevecht om de titel zou kunnen zijn.

Barwell press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op woensdag 14 oktober 2009 om 08:43


Andere publicaties op Racingworld.be...