Kortnieuws: Peugeot engageert, Audi domineert, Gavin presteert en Vanthoor gedesillusioneerd

Peugeot kondigde reeds aan zich niet te interesseren voor de nieuwe Intercontinental Le Mans Cup, een kampioenschap dat een brug tracht te slaan tussen de Le Mans Series, de American Le Mans Series en de Asian Le Mans Series. Peugeot Sport laat nu echter weten dat het toch aan de start van de eerste manche, de 1000 km van Silverstone in september, zal verschijnen. Verder staan ook Petit Le Mans (eind september/begin oktober) en een manche in China (november) op de planning. Goed nieuws dus voor de fans die de leeuw uit Sochaux opnieuw de handschoen zien opnemen tegen de grootste uitdager van dit ogenblik, Audi.

Waar Audi tijdens de eerste meeting van het FFSA GT in Nogaro nog nergens stond, domineerde de R8 LMS verbluffend op de omloop van Lédenon. Het merk uit Ingolstadt plaatste tijdens de eerste manche niet minder dan vier auto's in de top acht, met een zevende en achtste plaats voor de wagens van WRT en de overwinning voor Oreca (Ayari/Hernandez). Onze landgenoot Maxime Martin werd, als enige Morgan-rijder, als derde laatste geklasseerd. In de tweede manche moesten Ayari/Hernandez teamgenoten Ortelli/Hallyday voor zich dulden, terwijl de overwinning naar Ferrari (Mackowiecki/Jakubowsku) ging. De twee Audi R8 LMS van WRT vonden we terug op een vijfde en zevende plaats. Maxime Martin zag ook bij de tweede manche de finishvlag niet.

Oliver Gavin nam eerder vandaag deel aan de maraton van Londen om geld in te zamelen voor het goede doel. Gavin legde de 42 km af in 2 uur, 54 minuten en 20 seconden, een nieuw persoonlijk record, en zamelde ruim 88.000 pond in CLIC Sargent kinder kanker fonds, 20.000 pond meer dan gehoopt. Volgende stop voor Gavin is de FIA GT1 manche in Silverstone volgende week waar hij voor Mad Croc Racing uitkomt.

Onze landgenoot Laurens Vanthoor had dan weer hoge verwachtingen voor het seizoen F3 Euro Series, maar deze werden met de grond gelijk gemaakt tijdens de openingsmeeting in Paul Ricard. Vanthoor, achteraan het veld gestart, stuurde zijn bolide nog naar een vijfde plaats in race 2, nadat hij in de eerste race had moeten opgeven. Gebrand op revanche trok de Limburger vol moed naar Hockenheim om daar een podium te scoren. Al snel bleek het ook hier game over te zijn voor de RACB national team vertegenwoordiger, nadat hij in de openingsronde in een aanrijding met een andere wagen betrokken raakte. Ook in de tweede ronde kreeg Vanthoor bij de start een tik en diende hij de handdoek te werpen. De volgende manche wordt eind mei verreden te Valencia; derde keer, goede keer? Wij duimen alvast!


   



Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in Internationaal
op zondag 25 april 2010 om 16:44


Andere publicaties op Racingworld.be...