12 Hours of Spa: Reacties na de race (deel 1)

Thomas Néri - Teammanager Green Speed Racing: "Het is ons nog steeds niet duidelijk wat er precies gebeurd is. We hadden net de leiding in handen genomen toen de safety car kwam voorrijden. Rob, die vertraagde om als leider achter die auto aan te sluiten, kreeg meerdere malen handsignalen dat hij de safety car moest passeren, net als een dozijn andere wagens. Toen ik bij de wedstrijdleiding ging, waren de beelden allesbehalve duidelijk: het was al pikdonker op het circuit... Wat er ook van zij, we kregen een drive through aan de broek, terwijl we om de eerste plaats aan het vechten waren... Het einde van de wedstrijd halen is al uitzonderlijk voor deze Volvo S60, een auto die nog nooit 12 Uur had gereden, nog nooit 's nachts in actie was gekomen ook. Bovendien staan we op het podium... We moeten durven toegeven dat we daar voor de wedstrijd amper durfden aan denken, gezien het feit dat dit nog een heel jonge wagen is en er dus nog wat vraagstekens werden gesteld bij de betrouwbaarheid van de auto. De safety cars hebben vandaag niet in ons voordeel gespeeld, maar we moeten onze tegenstanders toch feliciteren met hun uitstekende wedstrijd. Dit resultaat laat ons echter optimistisch uitkijken naar de volgende wedstrijden en dat is wat we van deze onvergetelijke uitgave van de 12 Uur van Spa moeten onthouden. We staan nog maar aan het begin van de ontwikkeling van de Volvo S60."

Vincent Vosse - Teammanager WRT: "Piloten en team hebben zeer goed werk geleverd. Het zijn duidelijk die tankbeurten die het verschil hebben gemaakt. Een diesel verbruikt gewoon minder. Onze Scirocco's kenden niet het minste probleem en de piloten legden een foutloos parcours af. Beter doen was moeilijk!"

Ronnie Latinne - WRT: "Als je de eindbalans opmaakt, stel je vast dat we 2,5 punten meer hebben verdiend dan de winnaars. Dit betekent concreet dat we voor de races tijdens het weekend van de 25 Uren VW Fun Cup op 9 en 10 juli nog slechts een half puntje achterstand hebben op de leider. En dan zullen zij geen voordeel hebben met hun brandstofverbruik!"

Eric van de Poele - Green Speed Racing: "We waren in de wolken dat we na drie uur wedstrijd de leiding in handen hadden, dankzij een mooie strategische keuze. Halverwege waren we al heel blij dat we de punten van de tweede plaats konden pakken. We geloofden tot het eind in de zege, maar uiteindelijk werd het een tweede plaats. Indien men ons dit voor de start had gesteld, dan hadden we met beide handen voor dit resultaat getekend. Ik moet het hele team van Volvo S60 Racing bedanken en feliciteren, want na wat haperingen tijdens de trainingen konden we de hele wedstrijd zonder enig mechanisch probleem afwerken. Wat deze Volvo S60 in Spa heeft laten zien is veelbelovend voor de toekomst. Ik heb achter het stuur heel veel plezier beleefd, zeker in de Raidillon, die ik meer dan eens voluit kon nemen."


   



Dit artikel werd gepubliceerd op maandag 07 juni 2010 om 13:36


Andere publicaties op Racingworld.be...