24 Hours of Spa: Voorlopige pole voor beide Phoenix Audi!

Phoenix RacingPhoenix Racing trekt het laken duidelijk naar zich toe. Vorig jaar kwam het team uit het Eifelgebergte nog een bijzonder sterk voor de dag. Phoenix finishte toen op de derde plaats met de Audi R8 LMS. "De auto is dit jaar wel iets anders geconfigureerd", vertelt Kumpen. "De GT2-wagens zijn ongeveer vijftig kilogram lichter, wij zijn vijftig kilogram zwaarder. Maar we zullen zeker ons best doen om mee te spelen voor de overwinning. Als het regent, dan gaan we zeker voor leuke dingen zorgen!", glimlacht de Hasselaar. En ze houden woord. Het is Andrea Piccini die met de #51 naar de pole snelt, voor de bloedsnelle Zwitser Marcel Fässler.

#72 Audi van WRTOp de derde plaats vinden we de Mosler van Gravity, voor de Imsa Porsche van ondermeer Pilet. Knap vijfde is de #72 Audi van WRT, terwijl Müller de #78 BMW naar de zesde chrono stuurde. Peter Kox staat met de Lamborghini Gallardo GT3 voorlopig zevende.

Het blijft echter koffiedik kijken. De weersomstandigheden lijken niet meer om te slaan, waardoor het circuit verder zal blijven opdrogen. De tijden werden gezet op een opdrogende piste.

Foto's: Marnik Mouchaers


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in FIA GT op donderdag 29 juli 2010 om 21:20


Andere publicaties op Racingworld.be...