24 Hours of Spa: Regen verstoort wedstrijd - BMW blijft op kop na 5 uur

BMW Motorsport - BMW M3Ondanks enkele regenbuien blijven de bolides uit Beieren de toon aangeven. Op de derde plaats vinden we de Porsche van BMS Scuderia Italia terug, die dankzij een uitgekiende pitstopstrategie tijdens de safety-car fase een sprong voorwaarts maakten. Ook de #16 Imsa Porsche is naar voren geslopen. Zij volgen op een ronde van het leidende trio. De top-vijf wordt afgerond door de merkgenoten van ProSpeed Competition, waar ondermeer Marc Goossens sterke tijden laat optekenen.

Anthony Kumpen en co konden in de eerste wedstrijduren goed mee volgen, maar hebben het tempo moeten laten zakken. De Phoenix bolide met startnummer 50 is de beste vertegenwoordiger van Audi, dat overigens een moeilijke wedstrijd kent. Bij WRT moest er eentje naar de kant met een brand en niet veel later werd een tweede exemplaar de pitbox ingeschoven. Elektrische problemen, naar verluidt. Dat hoorden we ook al in de box van Phoenix. Ook bij United Autosport verloopt niet alles naar wens...

VDS Racing Adventures - Ford Mustang GT3De Lamborghini, die in de openingsfase ook mooi meedraaide in de top-vijf, heeft het strijdtoneel verlaten met motorpech. Verder kwam de Ford Mustang van VDS Racing Adventures onzacht in aanraking met de bandenmuur. Ook beide bolides uit de stal van Speedlover verdwenen na crashes. ProSpeed zag met de #61 een ijzer uit het vuur wegvallen na een contact met een andere wagen in Blanchimont. Ook de gentlemen-rijders in de #4 ProSpeed Porsche staat regelmatig in de grindbak en is niet meer in de running voor een top klassering.

AF-Corse ALD Team Vitaphone - Ferrari F430 GT2De Ferrari van AF Corse lijkt niet goed bestand tegen het regenweer. De bolide van Longin en co maakte contact met een andere deelnemer en verloor vervolgens een minuut in de pits. Ook op de piste heeft de Ferrari moeite om het tempo van de GT3-wagens en de GT2 Porsche te volgen. Het verbod op ABS doet de GT2-wagens alvast geen goed in deze wisselende omstandigheden. Ook de strategieboekjes mogen allemaal de vuilbak in. De regenbuien en de safety-car fase maken het de strategen moeilijk.

1. #79 BMW Motorsport - BMW M3 - 114 ronden
2. #78 BMW Motorsport - BMW M3 - 114 ronden
3. #23 BMS Scuderia Italia - Porsche 911 GT3 RS - 114 ronden
4. #16 IMSA Performance Matmut - Porsche 911 GT3 RS - 113 ronden
5. #13 Prospeed Competition - Porsche 911 GT3 RS - 113 ronden
6. #02 AF-Corse ALD Team Vitaphone - Ferrari F430 GT2 - 113 ronden
7. #50 Phoenix Racing - Audi R8-LMS - 112 ronden
8. #73 Belgian Audi Club - Audi R8 GT3 LMS - 111 ronden
9. #99 Marc VDS Racing - Ford GT - 111 ronden
10. #68 United Autosports - Audi R8 GT3 LMS - 111 ronden

Foto's: Martijn Wouters & Marnik Mouchaers


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in FIA GT op zaterdag 31 juli 2010 om 20:58


Andere publicaties op Racingworld.be...