24 Hours of Zolder: De Laet met Heyer, Marchal en Vanierschot op AD Sport Porsche GT2

Danny De Laet heeft afgelopen donderdag beslist om samen met Ron Marchal, Kenneth Heyer en Albert Vanierschot de nagelnieuwe Porsche van AD Sport te bemannen tijdens de komende Menzo 24 Hours of Zolder. Door het open karakter van de Zolderse klassieker en het feit dat deze race niet meetelt voor het een kampioenschap wordt de Lamborghini Gallardo GT3 van Argo Racing, waarmee Danny en Niels Lagrange de Belcar afhaspelen, op stal gelaten en beide ploegmaten zochten een onderkomen in een ander team.

"Ik heb hier en daar rondgekeken en de keuze is uiteindelijk gevallen op de prachtige Porsche van AD Sport. Qua uitstraling en prestatiegericht hopelijk de beste keuze", argumenteert de JD Competition-rijder.

"Gespreid over de twee dagen heb ik 350 genodigden en ben ik verplicht om te opteren voor een wagen die indruk maakt en ook vooraan kan meerijden. De wagen wordt ingezet door AD Sport, maar de bijstand zal gebeuren door de meccano's van Argo Racing, terwijl Wolfgang Koepp als teamchef zal fungeren. Door mijn deelname met Niels Lagrange aan de Belcar ken ik deze mensen uiteraard goed en dat is een voordeel. Ik kon uiteraard ook mijn eigen Porsche RSR inzetten, maar dan moest ik terug een eigen constructie op poten zetten, de wagen een check up geven en piloten zoeken. En daar had ik echt geen zin in. Ik heb geopteerd voor een samenwerking binnen een goed team".

"Ik heb het volste vertrouwen in het product van AD Sport. Alles is nagelnieuw en samen met Ron Marchal, Kenneth Heyer en Albert Vanierschot denk ik dat we een homogeen team zullen vormen. Ik denk dat we kans maken om binnen de top 3 te eindigen. Dit is mijn 9de deelname aan de Zolderse etmaalrace en ik herinner me nog levendig mijn eerste deelname met een podiumplaats in GTB. Het wordt stilaan tijd dat ik nogmaals op het ereschavot sta," besluit een optimistische Danny De Laet.

Ook bij AD Sport blaken ze van zelfvertrouwen. Voor Albert Vanierschot, die deze race reeds viermaal won, is het meer dan waarschijnlijk zijn laatste deelname en de koning van Limburg wil dit uiteraard afsluiten met een klinkend resultaat.

"De deelnemerslijst is nog niet volledig, maar we kennen reeds de voornaamste concurrenten", geeft Ron Marchal tekst en uitleg.
"En die concurrentie zal zwaar zijn. Maar we hebben alles in huis om ook een hoge ambitie te koesteren. Dit is een wagen die de race kan winnen. We gaan het materiaal zeker niet afjakkeren. Niet tijdens de kwalificatie en tijdens de race zelf. De wagen is aan de basis een GT2 met een Cup S-motor achterin. Deze is iets afgezwakt om tactische redenen inzake het verbruik. Alles, van de eerste vijs tot de laatste moer is nagelnieuw. Veel onderdelen komen van ProSpeed. We gaan ons niet bekommeren om de concurrentie en ons eigen ritme rijden. Zondagmorgen zullen we dan een evaluatie doen en kijken of we een tandje moeten bijsteken. Ik heb ook het volste vertrouwen in Wolfgang Koepp en de ervaren mensen van Argo. En Albert kent deze wagen als zijn broekzak", besluit een strijdvaardige Ron Marchal.

De Laet Press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op zondag 15 augustus 2010 om 23:42


Andere publicaties op Racingworld.be...