24 Hours of Zolder: Polesitter Topcats Racing al na 16 minuten in de pits!

Start van de Menzo 24 Hours of ZolderOm exact 16.00u lijnen de twintig bollides op voor de rollende start van de 32e editie van de MENZO 24 hours of Zolder. Een incidentloze start onder een stralende zon, wat vrij normaal is, er zal immers behouden gestart worden om tijdens de avond en nachturen het tempo op te trekken. Enkel Beliën Motorsport (#96) is minder fortuinlijk in de aanvangsfase, zij moeten als eerste wagen de pits opzoeken voor problemen met de intercooler. Maar dan na 16 minuten moet de leider en pole-sitter, de Mosler MT900, de pits binnenkomen. De wagen wordt onmiddellijk de box ingeduwd. Wat een pech voor Topcats Racing, de winnaars van de 24 Hours of Silverstone hebben te kampen met een oververhitte radiator.!

Accent Racing - Porsche 997 CupNa dik halfuur race gaat het helemaal fout bovenop de Sacrementsheuvel. De Porsche van Accent Racing rijdt achteraan in op de Clio van Gabriels Racing. De Porsche wordt over de rode Clio gekatapulteerd en komt brandend tot stilstand in de vangrail bovenop de heuvel. Uiteraard moet er getakeld worden en krijgen we de eerste safety-car procedure van de wedstrijd. De Nederlander Sjaco Griffioen zat achter het stuur van de verhakkelde Porsche en lijkt op het eerste zicht ongedeerd.

Na één uur race gaat de Porsche #11 van NGT aan de leiding. Ruben Maes weet de BMW M3 achter zich te houden. Op de voorlopig derde plaats zien we Limburgs Racing. Met de eerste geplande pitstops voor de boeg kan dat snel veranderen.

Foto: Marnik Mouchaers & Martijn Wouters


   



Frank Van Waeyenberghe

Van onze redacteur

Frank Van Waeyenberghe

Dit artikel werd gepubliceerd in Nationaal
op zaterdag 21 augustus 2010 om 16:32


Andere publicaties op Racingworld.be...