Circuit Zolder heeft een nieuwe algemeen directeur

De Raad van Bestuur van Circuit Zolder heeft Thierry Deflandre als nieuwe algemeen directeur aangesteld. Thierry Deflandre (52) zal op 1 oktober 2010 aan het roer van de vzw Terlamen komen, uitbater van het circuit en volgt Peter Hudders op, die Circuit Zolder in juli verliet.

Thierry Deflandre heeft zijn jeugd doorgebracht in Heusden-Zolder en Houthalen en studeerde af in Diepenbeek als Handelsingenieur in 1982. Na een MBA in de Verenigde Staten startte hij zijn loopbaan in Marketing bij Procter & Gamble en werd in 1990 algemeen directeur bij Suzuki Belgium (Auto en Moto) waar hij vanaf 1997 de kans kreeg een moto/scooters/quad verdeling op te zetten in een tiental landen.
Van 2007 tot heden was hij CEO van Prooftag, een technologische start-up met wereldpotentieel in de omgeving van Toulouse. Thierry Deflandre is gehuwd en vader van 3 volwassen kinderen.

Op sportief vlak is Thierry Deflandre sinds 1975 kind aan huis op Circuit Zolder waar hij mede door zijn tweetaligheid de verbinding legde tussen de baancommissarissen en de veiligheid. Autosport is voor Thierry niet alleen een hobby maar ook een passie en bovenop zijn professionele carrière werd hij achtereenvolgens verantwoordelijke veiligheid op Circuit Zolder, sportcommissaris RACB en nu zelfs sportcommissaris op internationaal niveau voor de World Series en FIA.

De nieuwe algemeen directeur zal een ploeg leiden van 28 medewerkers en meerdere honderden vrijwilligers.

Circuit Zolder staat voor twee klassiekers op de evenementenkalender, respectievelijk de Truck Grand Prix (11 en 12 september) en de VAB Autophappening (18 en 19 september). Dit jaar volgen nog de Porsche Days en Fun Cup, FIA GT3 European Championship, Vroemdag en de 10 Hours of Zolder. Het evenementenjaar wordt op 26 december afgesloten met een manche van de Wereldbeker Veldrijden.


   



Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in Nationaal
op woensdag 08 september 2010 om 12:15


Andere publicaties op Racingworld.be...