Portimao: Ford GT snel onderweg in trainingen en pre-kwalificaties

Zowel in de trainingen als in de pre-kwalificaties vonden we een Ford GT bovenaan de tabellen. In de vrije training was het Belgische exemplaar van Leinders-Martin de beste leerling, later op de namiddag waren het Mutsch en Westbrook die als snelsten over de omloop in Portugal raasden. De Balance of Performance lijkt goed uit te vallen in Portimao, met in beide sessies weinig verschil tussen de deelnemers. De eerste vrije training begon op een natte piste, die geleidelijk aan opdroogde. Op het einde van de sessie werden de slicks uitgehaald, en in die omstandigheden waren het Martin en Leinders die goed uit de verf kwamen. Bartels-Bertolini (Vitaphone Maserati) klokten de tweede tijd voor Dumbreck-Krumm (Sumo Nissan).

In de pre-kwalificatie waren Mutsch en Westbrook dus de snelsten van het pak, voor Bernoldi-Ramos (Vitaphone Maserati) en Martin-Leinders (Marc VDS Ford). Op de vierde plaats vinden we Dumbreck-Krumm terug, terwijl Hennerici-Margaritis de top-vijf afsluiten. Opnieuw vier merken in de top-vijf! De beste Lamborghini was het exemplaar van Kox-Haase (zevende), de beste Aston was de #9 van Hexis.

De resultaten van de piloten uit de lage landen: Kox (11e, 7e), Pastorelli (12e, 11e), Menten (20e, 19e), Kuppens (23e, 20e). Hezemans moet nog steeds geblesseerd langs de zijlijn toekijken, Longin geeft voorkeur aan zijn Belcar programma. Ook DKR en SRT zijn actief in Algarve. Maassen stuurde het DKR exemplaar naar de 18e en 10e chrono. De SRT-wagen kwam nooit weg uit de achterste gelederen, met ouderdomsdeken Pertti Kuismanen die geen vuist kan maken in dit hoogstand kampioenschap.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in FIA GT op zaterdag 18 september 2010 om 11:27


Andere publicaties op Racingworld.be...