Homologatieproblemen zijn de oorzaak van het schrappen van de meeting in Argentinië

Nadat de FIA bij de recentste World Motorsport Council meeting een kalender voor 2011 publiceerde zonder de manches in Argentinië, komt promotor KSO, bij monde van voorzitter Marcello Lotti, nu met een verklaring. Het afgelasten van de tweede opeenvolgende meeting in 2011 te Zuid-Amerika zou veroorzaakt worden door aanhoudende problemen met de homologatie van de omloop in Buenos Aires, aldus onze collega's van Autosport.com. De nodige werkzaamheden om het circuit opnieuw goedgekeurd te krijgen, zouden niet uitgevoerd kunnen worden voor de WTCC-karavaan neerstrijkt in de kustmetropool.

"Omdat de lokale overheid en de promotor van het evenement niet in staat waren om op tijd de nodige werken aan het circuit te laten uitvoeren, moeten we onze intentie om naar Argentinië af te zakken laten varen", licht Lotti toe. "Om die reden hebben we samen beslist om het eerste bezoek van ons kampioenschap aan Argentinië uit te stellen tot we zeker zijn dat alle problemen van de baan zijn. We zullen samen werken om dit op korte termijn te bewerkstelligen."

Terwijl de KSO-bons aangeeft dat Argentinië dus volgend jaar kan "terugkeren" op de kalender, toont de Italiaan ook zijn vreugde dat Zolder het gat in de kalender kon opvullen. "Zolder was eigenlijk de logische keuze toen we zochten naar een alternatieve locatie. Het circuit organiseerde dit jaar gewoon een zeer succesvol evenement", sluit Lotti af.


   



Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in WTCC
op vrijdag 05 november 2010 om 13:29


Andere publicaties op Racingworld.be...