Onzekerheid troef over organisatie WK's in Zolder in 2011

Thierry DeflandreWaar de FIA afgelopen week nog met een kalender voor het wereldkampioenschap voor toerismewagens naar buiten trad waarop Circuit Zolder als eerste Europese meeting was terug te vinden, sprak kersvers General Manager van Circuit Zolder Thierry Deflandre tegen dat de organisatie reeds rond was. Ook voor de organisatie van het WK FIA GT1, was de Limburger duidelijk: "er is nog niets rond en we zullen communiceren wanneer we zekerheden hebben".

Dat Deflandre niet op het meest eenvoudige moment van het jaar (1 oktober) zijn job startte, was reeds duidelijk. Niettemin blaakt de Limburger van vertrouwen. "Er is ons gevraagd om het WK FIA GT1 en het WTCC te organiseren, beide in april komend jaar. Op dit ogenblik is er nog geen beslissing gevallen en alles zal afhangen van de beschikbare budgetten. Vanaf dag één heb ik volgehouden dat we gaan voor een stabiele uitbating. We gaan ons niet wagen aan verhalen zonder budgettaire duidelijkheid. Ja, we hebben de intentie om de beide meetings te organiseren, maar enkel wanneer we relatief zeker zijn dat het ook op financieel vlak een haalbare kaart is", licht Deflandre toe.

De kostprijs voor de kalenderrechten van de FIA neemt vanzelfsprekend een stevige hap uit het budget en daarnaast kunnen de weersomstandigheden in april de publieke opkomst sterk beïnvloeden. Walter Goossens, marketing manager van Circuit Zolder, springt zijn CEO bij, "ik denk dat we allemaal graag beide kampioenschappen zien terugkeren naar Circuit Zolder. De publieke opkomst bij de laatste FIA GT1-meeting was meer dan behoorlijk, maar we moeten zeker zijn dat we niet in financieel woelig vaarwater terechtkomen door de beslissing te nemen om één of twee WK's te organiseren, zonder dat de budgetten rond zijn. Ik heb gemerkt dat er de voorbije dagen veel inkt gevloeid is, maar wij zullen als Circuit Zolder zijnde pas communiceren wanneer de deals effectief rond zijn. Dat kan betekenen dat we geen van beide kampioenschappen zullen verwelkomen, maar zover zijn we nog helemaal niet; op tijd en stond zullen we informatie verspreiden."

Het lijkt er dus op dat de equipe te Circuit Zolder de zaken serieus aanpakt, zodoende de fans komend seizoen een mooie kalender voor te schotelen. Laat ons hopen dat het harde werk zijn vruchten zal afwerpen!

Foto: Martijn Wouters


   



Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in WTCC
op dinsdag 09 november 2010 om 15:06


Andere publicaties op Racingworld.be...