BMW stapt uit WTCC - focust op M3 GT2 en DTM

BMW bevestigde vanavond in Munchen wat reeds enige tijd in de lucht hing. De Duitse fabrikant stapt uit het WTCC als officiële fabrikant en zal zijn aandacht verleggen naar een klantenprogramma in het WTCC met daarnaast een officieel programma met de BMW M3 GT2 en een voorbereiding op de DTM in 2012. Tot slot richt BMW zich ook op de ontwikkeling van jong talent met een nieuw op te richten BMW eenzitterserie.

In het WTCC brengt BMW de opvolger van de huidige 320 si op de markt. De nieuwe op de 3-serie gebaseerde bolide krijgt de naam he BMW 320 TC toebedeeld; TC voor Touring Car. Zoals gekend, krijgt de wagen een nieuwe 1.6 liter krachtbron. De turbomotor zal overigens eveneens zijn opwachting maken in de Mini die deelneemt aan het WK rally.

De M3 GT2 gooide in zijn eerste jaar meteen hoge ogen. Op vlak van rijdersbezetting brengt BMW dan ook geen veranderingen aan; Priaulx, Farfus, de beide Müllers, Dirk Werner, Alzen, Adorf en Lamy blijven de bemanning voor de bloedmooie M3 GT2. Of we de bolide op de Nürburgring of in Le Mans zullen zien aantreden, blijft volgens het Beierse merk nog een open kaart. "Een belissing zal gemaakt worden afhankelijk van de reglementen en in welke klasse onze wagen wordt ondergebracht. Ook onze deelname aan de ILMC moet nog bevestigd worden om diezelfde redenen." Ter voorbereiding op de 24 uur van de Nürburgring zal de BMW M3 GT2 deelnemen aan enkele races van het VLN. Wat betreft de GT3- en GT4-bolides, liggen de kaarten eveneens nog omgedraaid op tafel...

De voorbereidingen op het DTM-seizoen 2012 zet BMW naar plan verder. Daarnaast zal het Duitse merk tevens aanwezig zijn op het evenement in het Olympisch stadion op 16 en 17 juli volgend jaar.


   



Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in Internationaal
op zaterdag 04 december 2010 om 22:38


Andere publicaties op Racingworld.be...