Kortnieuw met 24H Dubai, SRO GT Endurance, LMS

De officiële testritten voor de 24 uren van Dubai zitten er op en zij werden volledig gedomineerd door de Lamborghini Gallardo GT3's. Peter Kox reed de snelste tijd op de wagen van het Reiter team in 2.00.753, gevolgd op 1.019 seconde door het Gulf Team First exemplaar van Fabien Giroix. Op de derde plaats staat de Gravity Mosler met ondermeer Vincent Radermecker en Tomas Enge aan het stuur, voor een Porsche 997 GT3-R. Op de derde rij vinden we onder meer Farfus terug in de BMW Z4 GT3. De twee Mercedessen SLS AMG stelden ietwat teleur en klokten respectievelijk de zevende (Heico Motorsport) en negende (Black Falcon) tijd. Eveneens tegenvallende prestaties waren er voor de AF Corse Ferrari's, die we slechts terugvinden op plaatsen 24, 25 en 29.

Melden we nog aan Belgische zijde een twaalfde plaats voor de Mühlner Porsche en een drieëntwintigste tijd voor de VDS Adventures Ford Mustang. In de achterste gelederen bevindt zich de Besoplast Mini met ondermeer Cora Schumacher, mevrouw Ralf Schumacher, aan het stuur. De start wordt vrijdag namiddag gegeven.

In de marge van de 24 uren vertellen sommige rijders en teambazen over hun plannen voor volgend jaar. Zo liet Stéphane Lemeret weten dat zijn hoofddoel dit jaar de Blancpain Endurance Series is, waarschijnlijk aan het stuur van een Mercedes SLS AMG. Graag zou hij ook nog meedoen aan de Le Mans Series in een GT2, maar daar staat nog niets vast. We zien hem ook nog terug in het BTCS kampioenschap ofwel met een Jaguar ofwel met een Renault.

Amato Ferrari van het team AF Corse dan weer kon bevestigen dat het team drie Ferrari's inzet in de Le Mans Series, twee F458's en één F430. Bij de rijders op de 458 vinden we Bruni, Vilander, Fisichella en Melo terug. De 430 wordt in de GT-Am categorie ingeschreven voor Cioci en Perazzini. Ook in de Le Mans Series zien we de Lola-BMW LMP2 voor Mattias Russo en Luis Perez-Companc. AF Corse zal ook deelnemen aan het ILMC maar alleen in de GT-E categorie. Deelnames aan het GT Open kampioenschap (één F458) en de Endurance Series zijn ter studie.

In Birmingham heeft de Autosport International Show zijn deuren geopend. Er zal dus de volgende dagen heel wat nieuws te rapen vallen over de Engelse kampioenschappen. Zo kon vandaag al worden gemeld dat een nieuw team, Scuderia Vittoria, zijn intrede zal doen in het Britse GT kampioenschap. Het team zal rijden met een Ascari KZR1 en Ferrari F458. De F458 zal ook ingezet worden in het Europese FIA GT3 kampioenschap in een samenwerkingsverband met Chad Racing.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op donderdag 13 januari 2011 om 20:22


Andere publicaties op Racingworld.be...