Kortnieuws met Corvette, Zytek, de GT4 Cup en tweemaal ProSpeed Competition

Richard Westbrook, verleden jaar nog de sterrijder bij ProSpeed Competition, verruilt Porsche voor Corvette. Westbrook zal in het ALMS kampioenschap uitkomen als derde rijder naast Magnussen en Gavin in de lange afstand races alsook in Le Mans. De tweede officiële wagen zal bemand worden door Beretta en Milner, met toevoeging van Garcia als derde rijder in de langere races. Tommy Milner komt dan weer over van BMW en vervangt O'Connell die, zoals we eerder berichtten, overstapt naar GM zuster Cadillac.

Meer Corvette nieuws, maar nu uit Europa. Het Atlas eFX Team FS, dat verleden jaar een belabberde indruk maakte met de inzet van een oude Saleen in het LMS kampioenschap, heeft een Corvette GT2 aangekocht om in te zetten in de GTE categorie van de ILMC. De equipe uit Montenegro had eerst aangekondigd dat het een Panoz Abruzzi zou runnen naast een LMP wagen, maar die deal gaat niet door. Waarschijnlijk omdat men niet langer meer de link zou maken met die vorige mislukkingen, heeft het team dan maar ook besloten om tegelijk van naam te veranderen, het noemt nu Team FS 66. De wagen is echter geen Pratt & Miller exemplaar, maar een bolide die komt van bij Riley. Zorgwekkend is dat het team, dat verleden jaar het seizoen van Julien Schroyen verknalde, dit jaar wederom een Belg heeft binnengehaald, namelijk Stephane Lemeret. De ploegmaat van Lemeret wordt de Nederlander Carlo Van Dam, die verleden jaar ook al voor het team reed.

Nog een team dat van naam verandert is Team Bruichladdich. De equipe van Radical meerderheidsaandeelhouder Tim Greaves racete in een niet zo ver verleden onder meer met Radicals en schreef vorig jaar nog een LMP2 Zytek 09S in in de LMS. Komend seizoen gaat het team verder onder de naam Greaves Motorsport en zal het een Ginetta-Zytek runnen met een nieuwe Nissan krachtbron. Rijders van dienst zijn Karim Ojjeh, die vorig jaar nog met de Bruichladdich-LMP2 reed en Gary Chalandon, terwijl een derde naam binnenkort wereldkundig zal worden gemaakt.

Er was lange tijd onzekerheid over het doorgaan van de GT4 European Cup, maar nu is de knoop definitief doorgehakt, het kampioenschap zal ook dit jaar plaatsvinden. De definitieve kalender zal eerstdaags bekend gemaakt worden.

Bij de aankondiging van zijn LMS programma heeft Rudi Penders bevestigd dat zijn team, ProSpeed Competition, door toedoen van zijn trouwe sponsors, ook te zien zal zijn in de Belcar. Daarnaast moet het team nog een keuze maken over zijn aanwezigheid in een derde serie.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op vrijdag 21 januari 2011 om 20:51


Andere publicaties op Racingworld.be...