Kortnieuws met DTM, WTCC, 24H Barcelona, 24H Le Mans en ILMC

Mercedes heeft eind vorige week intens getest op Estoril ter voorbereiding van het nieuwe DTM seizoen. Interessant was dat buiten de vaste rijders Jamie Green, Garry Paffet, Bruno Spengler en Susie Stoddart er ook vijf nieuwelingen in actie kwamen. Mercedes heeft, na het vertrek van Di Resta naar de Formule 1, immers een plaatsje vrij in één van haar DTM wagens. De vijf gegadigden waren Luciano Bacheta, Valtteri Bottas, Tomas Kostka, Alberto Valerio en Renger Van der Zande. Van al deze kandidaten maken Van der Zande en Valerio de meeste kans om het fel begeerde zitje te bemachtigen. Bottas kwam zijn prijs ophalen; als best geplaatste Mercedes rijder in het Euro Formule 3 kampioenschap had hij immers een DTM test aangeboden gekregen. Het is echter zeker dat Bottas volgend jaar zijn carrière verderzet in de Formule wagens, hij heeft namelijk al getekend bij ART voor een seizoen GP3. De Engelsman met Italiaanse naam, Luciano Bacheta, zou ook verkiezen om verder op te klimmen in de Formule klasses. Hij was vorig jaar nog vicekampioen Formule Renault 2.0 Eurocup en droomt van een seizoen Formule Renault 3.5. Bacheta is wel bevriend met de familie Hamilton, vandaar ook waarschijnlijk zijn aanwezigheid. Tomas Kostka was al te zien in de DTM in 2009, maar bij Kolles Audi. Verleden jaar reed hij met een Mercedes C klasse het Tsjechische toerisme kampioenschap. Valerio en Van der Zande hebben er beiden al veel ervaring opgedaan in éénzitters en willen hun carrière een nieuwe wending geven. De Spanjaard heeft er reeds drie seizoenen GP2 opzitten en de Nederlander reed Formule 3 en GP3. In de pits, maar niet op de baan, werden ook Giorgio Pantano en Roberto Mehri opgemerkt.

Het wereldkampioenschap toerisme wagens (WTCC) wil kost wat kost rijden in de Verenigde Staten. De promotor, Marcello Lotti, heeft dan ook contact opgenomen met zijn Amerikaanse collega van het US Touring Car Championship voor een wederzijdse samenwerking. De bedoeling is om al in 2012 een manche van het WTCC in de US te laten plaats vinden.

Kronos Racing reist dan toch af naar Le Mans eind april om deel te nemen aan de testdag. Ondanks dat het team maar tweede reserve staat op de inschrijvingslijst heeft men er goede hoop om toch aan de start te verschijnen van de etmaalrace aan de Sarthe. Vorige jaren waren er immers steeds zoveel forfaits, dat de meeste reservewagens toch nog konden deelnemen.

Level 5 Motorsports heeft dan weer João Barbosa ingelijfd als rijder op zijn Lola LMP2 en dat voor gans het ILMC kampioenschap. De Portugees zal het stuur delen met Christophe Bouchut en Scott Tucker. Barbosa is in ons land vooral gekend als de ex ploegmaat van Vanina Ickx bij Rollcenter.

CREVENTIC, de promotor van de 24 uren van Dubai, staat dit jaar ook in voor de organisatie van de 24 uren van Barcelona. Daardoor zal deze wedstrijd, die plaats vindt van 23 to 25 september, gereden worden volgens hetzelfde reglement als de wedstrijd in Dubai en de 12 uren van Hongarije en dus openstaan voor GT's, toerisme wagens en 24H-specials. Door het opnemen van deze extra wedstrijd in de kalender worden de 12 uren van Hongarije verschoven van oktober naar 21 en 22 mei.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op vrijdag 25 februari 2011 om 19:33


Andere publicaties op Racingworld.be...