GT3: Van Splunteren/Soulet voor ProSpeed Competition

De regerende kampioen van het Europees FIA GT3 Kampioenschap, ProSpeed Competition, wil ook in de editie 2011 vooraan meedraaien. Paul Van Splunteren verlengde zijn samenwerking met het team, met als nieuwe uitdaging voor 2011 de titel bij de rijders. In die optiek vervoegt Maxime Soulet de snelle Nederlander in de Porsche 911 GT3-R die in de kleuren van NEC zal staan. De Belgische belofte volgt Marco Holzer op, die dit seizoen officieel rijder van Porsche Motorsport is. Van Splunteren en Soulet hebben als ambitie nog beter te doen dan de twee zeges en vier podia van afgelopen seizoen.

De GT3-reglementering blijft in Europa en ook daarbuiten hoogtij vieren en deze vaststelling sterkt regerend kampioen ProSpeed Competition in zijn ambitie om de titel van 2010 te verdedigen. De eerste acteurs in het schouwspel zijn ondertussen bekend:

Rudi Penders (Team Manager):
-« Een wagen inzetten in het Europees FIA GT3 Kampioenschap met het nummer #1 op de deuren, is een enorme uitdaging. Het betekent tevens dat wij bijzonder goed gewerkt hebben en bovendien dat we dit seizoen eens zo hard zullen moeten werken. We zijn bijzonder blij en trots dat we onze rijders Paul en Maxime en onze partner NEC het kampioenennummer #1 kunnen aanbieden. Het is nu afwachten tot na de Balance of Performance van de FIA. De Balance of Performance is een vergelijkende test waarna de prestaties van de wagens in evenwicht worden gebracht. Deze test geldt voor alle wagens, ook voor de nieuwkomers. »

Paul Van Splunteren (Vicekampioen rijders FIA GT3):
-« Autosport is een teamsport en vorig jaar hebben wij enorme progressie doorheen het seizoen gemaakt. Deze progressie kwam tot uiting in twee overwinningen en zes podia. De relatie met ProSpeed Competition is er één van continuïteit en vertrouwen en dat sterkt ons om het seizoen 2011 meteen vooraan te beginnen. Ik droom er van om op eigen bodem, in Zandvoort, tijdens de laatste meeting van het seizoen het kampioenschap met de rijderstitel af te sluiten. »

Maxime Soulet:
-« Ik kon me begin 2010, bij mijn debuut bij ProSpeed Competition, onmogelijk inbeelden dat mijn autosportcarrière een dergelijke wending zou nemen. De Europese uitdaging is een ambitieus verhaal en daarom zijn we al met de voorbereiding begonnen. De eerste testen waren positief en ook de team building in Finland bracht ons heel wat bij. Het werd al snel duidelijk dat Paul en ik even gedreven en gemotiveerd zijn! »

Het palmares 2010 van ProSpeed Competition telt volgende titels en overwinningen: teamkampioen in het FIA GT3 European Championship (2 zeges), vicekampioen bij de rijders in het FIA GT3 European Championship, winnaar van de Porsche Manufacturer's Cup, vicekampioen teams en rijders in het Belcar Endurance Championship (3 zeges) en een podium in de categorie LM GT2 Le Mans Series/ILMC. Team van het jaar 2010 verkozen door de Belgische autosportfederatie RACB.

ProSpeed Competition Press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op maandag 14 maart 2011 om 18:37


Andere publicaties op Racingworld.be...