Belgian VW Club presenteert haar programma voor 2011

Persvoorstelling Belgian VW Club 2011Op enkele dagen voor de start van het VW Fun Cup seizoen 2011 te Circuit Zolder, stelde de Belgian VW club afgelopen woensdag haar programma 2011 voor in Eigenbrakel. Reeds voor de start van de avond was aangekondigd dat het een druk en interessant jaar zou worden voor de club en Racingworld.be kon dus niet ontbreken op de persvoorstelling in de Kinepolis Imagibraine.

De gebruikelijke PR toespraak werd gevolgd door een uiteenzetting over het sportieve luik. De heer Mal-Voy stelde, naar eigen woorden, het meest volledige programma van de club sinds jaren voor; te beginnen met de VW Fun Cup. Er zijn echter geen grondige wijzigingen te verwachten voor dit vijftiende seizoen van de serie. Het meest opvallende feit is de deelname van een vrouwenteam gecoacht door Ingrid Berghmans. De twee rijdsters werden geselecteerd uit een hoop kandidates die hadden meegedaan aan een wedstrijd uitgeschreven door de bladen Dag Allemaal en Ciné Revue.

Stephane HenrardNa het vrouwenteam, was het de beurt aan Stephane Henrard om zijn Buggy TDi voor te stellen en zijn keuze voor de Africa Eco Race toelichten. Voor het derde luik van het programma onthulde men een open tweezitswagen met de look van een kleine prototype, natuurlijk aangedreven door een VW TDi motor. Deze lichte wagen werd speciaal ontworpen voor de nieuw opgerichte RCAB Racing School. Met deze school, geleid door Marc Duez en gehuisvest op het circuit van Mettet, heeft ons land na vele jaren eindelijk terug een racing school, een onmisbare schakel in het zoeken naar nieuw talent. Voor het tweede jaar op rij komt WRT met een VW Scirocco naar de BTCS en wel in de klasse T3. Reeds verleden jaar reed Ronnie Latinne met deze wagen en dit jaar krijgt hij, zoals eerder al was aangekondigd, Koen Wauters naast hem. De T3 klasse wordt tevens de drukst bevolkte klasse dit jaar, met een verwacht aantal van 15 tot 20 deelnemers. Ook vergaste Koen het aanwezige publiek op een primeur, voor de 12 uren van Spa BTCS zal het team versterkt worden met Formule 3 rijder Laurens Vanthoor. Tevens gingen Koen en Laurens een weddenschap aan. Als Koen de rondetijd op Spa van Laurens tot op één seconde kan benaderen, krijgt Wauters een testrit aangeboden in de Formule 3 bolide van Vanthoor.

Rene Verbist legde vervolgens de nadruk op de nauwe samenwerking tussen VW Motorsport en WRT. In het WRT atelier preparen ze ondermeer ook twee Scirocco's op aardgas voor de komende 24 uren van de Nurburgring en er wordt ook nauw samengewerkt met het oog op de toekomstige VW WRC. Verbist bevestigde immers dat VW zich terugtrekt uit de Rally Raid en zich gaat toeleggen op een deelname aan het wereldkampioenschap Rally. Tussen de regels door viel ook het nieuws te rapen dat WRT een Audi-fabrieksteam wordt.

Als laatste werd de Formule 3 bolide van Vanthoor onthuld. Laurens gaat, na een leerseizoen, nu voor de titel in de Euroseries en betwist tevens de nieuwe FIA Formula 3 International Trophy, welke ook te zien is in het voorprogramma van de 24 uren van Francorchamps.

Een fotoboek van de persvoorstelling kan u hier terugvinden.

Foto's: Martijn Wouters


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nationaal op donderdag 17 maart 2011 om 19:29


Andere publicaties op Racingworld.be...