GT1: Anthony Kumpen vormt opnieuw team met Mike Hezemans

Corvette C6.RAnthony Kumpen zal, op vraag van SRO-baas Stéphane Ratel, opnieuw een Corvette C6.R delen met Mike Hezemans. Het Belgisch-Nederlandse topduo reed de afgelopen seizoenen meermaals samen en het ziet er naar uit dat de bloedsnelle tandem over goed een halve maand ook aan de start van de wedstrijd te Circuit Zolder zal staan. In 2009 werden Kumpen en Hezemans nog vice-kampioen in het allerlaatste seizoen FIA GT, de voorloper van het huidige WK GT1.

Afgelopen weekend vertrouwde Kumpen de Racingworld.be redactie nog toe dicht te staan bij een deelname aan minstens één manche uit het WK. "Stéphane Ratel wil absoluut dat ik aan de start verschijn van de manches op Circuit Zolder. Komende woensdag zit ik opnieuw samen met hem om de verdere details uit te werken. " Het heeft er dus alle schijn van dat Kumpen inderdaad de eerste Europese manche van het tweede jaar FIA GT1 zal afwerken, al is de deal nog niet volledig rond. "Mijn deelname staat nog niet volledig vast, maar de kans is al bij al vrij groot", verklapte de sympathieke Limburger vandaag aan deze website.

Naar verluidt zou Mike Hezemans voor de eerste wedstrijd te Abu Dhabi het kuipje delen met landgenoot Nick Catsburg. De regerend Eurocup Renault Mégane Trophy kampioen zou vervolgens het stuur dus moeten doorgeven aan Kumpen, ongetwijfeld een schot in de roos op publictair vlak...

Foto: Martijn Wouters


   



Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in FIA GT
op donderdag 17 maart 2011 om 21:31


Andere publicaties op Racingworld.be...