Shanghai: Sebastian Vettel overklast concurrentie - P21 voor D'Ambrosio

Sebastian Vettel - Red Bull RacingSebastian Vettel - Red Bull Racing
Sebastian Vettel vertrekt morgen van op de pole in de Grand Prix van China. Het is tevens de derde pole van de Duitser dit seizoen en de vierde op rij in de Formule 1. Met een marge van een dikke zeven tienden op zijn eerste achtervolger kende de jonge twintiger geen concurrentie. Jérôme d'Ambrosio wist zich met een 21ste plaats voor de eerste maal dit seizoen voor zijn ploegmaat Timo Glock te kwalificeren.
Q3 zorgde meteen voor een verrassing van formaat, Mark Webber slaagde er niet in om door de eerste schifting te komen. Voornaamste oorzaak waren de harde banden, het team wilde zoveel mogelijk zachte banden opsparen voor de race van morgen, de Australiër kampte bovendien in vrije training 3 al met problemen met zijn RBR7, die het ook dit maal zonder KERS moest stellen.

Lewis Hamilton - Sebastian Vettel - Jenson ButtonLewis Hamilton - Sebastian Vettel - Jenson Button
Met een tweede en derde plaats presteerden de Mclarens wederom degelijk. Jenson Button wist, op een circuit dat hem duidelijk goed bevalt, voor het eerst dit seizoen Lewis Hamilton achter zich te houden. Op P4 vinden we een verrassende Nico Rosberg in zijn MGP W02, die op zijn beurt bijna een halve seconde voorsprong had op een teleurstellende Fernando Alonso. Felipe Massa toonde zich op P6 weer competitief en moest slechts enkele honderdsten toegeven op zijn teammaat.

Michael Schumacher - Mercedes GPMichael Schumacher - Mercedes GP
Dé prestaties in de top 10 komen ongetwijfeld van Jaime Alguersuari in zijn Toro Rosso (P7) en rookie Paul Di Resta in zijn Force India (P8). Relatief gezien goede posities, maar de verschillen lopen toch al op tot bijna 2,5 seconden. Vitaly Petrov zorgde in Q2 voor heel wat ongemak doordat hij zijn auto in het midden van de baan parkeerde met als gevolg een rode vlag op 2 minuten van het einde en de nodige chaos. Ook F1-veteraan Michael Schumacher slaagde er niet in door te stoten naar het laatste gedeelte van de kwalificaties en moet zich tevreden stellen met een veertiende plaats op de startgrid; maar liefst vijf rijen achter teamgenoot Rosberg.

Jérôme D'Ambrosio - Marussia Virgin RacingJérôme D'Ambrosio - Marussia Virgin Racing
Jérôme d'Ambrosio presteerde zeer goed in het Verre Oosten. Ten opzichte van zijn ploegmaat heeft hij een marge van een halve seconde. Glock had veel moeite om zijn banden op temperatuur te krijgen en kampt al heel het weekend met technische problemen. Ook de Hispania's vormen geen bedreiging meer en staan morgen dan ook achter de Virgin's op de grid. Kijken we nog even naar de dichtste Lotus dan zien we dat onze landgenoot zelfs tot op 8 tienden van Jarno Trulli is genaderd.

"Ik ben zeer gelukkig. Ik blijf voortdurend progressie maken en hoewel ik nog veel te leren heb, evolueer ik al in de goede richting. Dat is het belangrijkste voor mij," Vertelt d'Ambrosio. "Het is nog maar het begin en ik moet nog veel bereiken, maar de manier waarop ik te werk ga - en hoe iedereen in het team werkt - is goed en de resultaten laten dan ook zien dat we in de juiste richting aan het gaan zijn. Het was een goede zaterdag."

Foto: Georges De Coster & Pirelli


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Formule 1 op zaterdag 16 april 2011 om 09:24


Andere publicaties op Racingworld.be...