Tony Fernandes (Team Lotus) neemt Caterham over (+ Video)

Zoals verwacht heeft het Formule 1 team van de succesvolle zakenman Tony Fernandes het Britse Caterham Cars opgekocht. Een Formule 1 team dat een autoconstructeur opkoopt is niet meteen de normale gang van zaken in het wereldje, maar het lijkt erop dat de Maleisiër goed weet waar hij mee bezig is.
Het team rond Fernandes is op dit moment nog met Proton in een rechtzaak verwikkeld betreffende de rechten op de naam "Team Lotus". In hun verklaring was er echter geen enkele indicatie terug te vinden die zou kunnen wijzen op een eventuele naamsverandering. Het kan dus goed zijn dat we binnenkort "Team Lotus Caterham" op de grid kunnen terugvinden, maar meer nieuws daarover zal waarschijnlijk volgen na de rechterlijke uitspraak. Indien Fernandes de rechtzaak verliest, beschikt hij in ieder geval nog over een mooi alternatief met dit Britse merk.

Ondertussen laat de sympathieke Maleisiër er geen gras over groeien. "Ik kan met enige zekerheid bevestigen dat er een Caterham GP2 Team zal komen," vertelde hij aan onze collega's van autosport.com. "Ik moet de regels nog eens goed nagaan, het team zal dan de naam 'Caterham' krijgen en AirAsia zal de hoofdsponsor worden."

Het bekendste model in het gamma van Caterham is de legendarische Lotus Seven, waarvan alle productierechten destijds door Colin Chapman exclusief aan de Nearn familie zijn overgedragen. Zij verkochten het 6 jaar geleden op hun beurt door aan een ex-Lotus bestuurslid uit Maleisië. Caterhams langs hun kant staan bekend voor hun fantastische rijervaring. Je kan er zonder veel moeite tot het uiterste mee gaan; het hoeft dan ook niet te verwonderen dat er vele kampioenschappen bestaan gebaseerd op deze wagen. De auto's zijn ontworpen om zo licht mogelijk te zijn, net zoals de Lotus modellen. Met deze filosofie slaagt Caterham erin goede prestaties te leveren tegen een aanvaarbare prijs.

Op termijn is het de bedoeling om de technologie uit het Formule 1 team te laten doorsijpelen naar de gewone straatauto's. "Caterham is Britse trots en heeft een unieke reputatie als een merk dat prestaties, rijkwaliteiten en technische ontwikkeling hoog in het vaandel draagt", vertelt Fernandes. "Caterham is altijd trouw gebleven aan de filosofie van Colin Chapman; less is more. Het DNA van de oude Seven kan nog altijd teruggevonden worden in hun nieuwste producten."



   



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Formule 1 op woensdag 27 april 2011 om 15:05


Andere publicaties op Racingworld.be...