Brno: Yvan Muller(Chevrolet) pakt voor het eerst pole dit seizoen !

Nadat de eerdere kwalificaties telkens in het voordeel van Rob Huff werden beslist, is het deze keer zijn ploegmaat en regerend wereldkampioen die morgen vanof de pole vertrekt. Yvan Muller was al een paar keer op slechts honderdsten gestrand, deze keer reed de Fransman een perfect rondje op het Tsjechische circuit, nadat hij eerder op de dag ook al twee vrije trainningen als snelste afwerkte.
Zowel Dahlgren in de Volvo als Tarquini in de SEAT wisten hun bolide in die top 10 te plaatsen, toch wel opmerkelijk aangezien ze beide met een nagelnieuwe 1.6 turbomotor van start gingen, en er dus nog niet zoveel testwerk in deze set-up is gebeurd. Aan het einde van de kwalificatie wordt er weer hard gestreden voor plaats 10, welke uitzicht geeft op de pole morgen in race 2. Het zijn de drie BMW's van Villa, Engstler en Coronel die het onderling uitvechten. Onze Noorderbuur weet zich nog in de top tien te rijden op een negende plaats maar moet de duimen leggen voor Engstler. Villa wordt elfde en valt zo uit de boot voor Q2. Ook Tiago Monteiro en Freddy Barth kunnen zich in hun Leon TDI's niet plaatsen.

In Q2 heeft Yvan Muller voldoende aan één snelle ronde bij aanvang van de sessie. 2:08.884 is meteen ook een nieuw laprecord voor deze klasse wagens (S2000). Robert Huff moet zijn ploegmaat met drie honderdsten laten voorgaan en wordt tweede. Tom Coronel zet zijn beste kwalificatie van het seizoen neer. Hij wordt derde in de ROAL Motorsports BMW.


   



Frank Van Waeyenberghe

Van onze redacteur

Frank Van Waeyenberghe

Dit artikel werd gepubliceerd in WTCC
op zaterdag 18 juni 2011 om 17:26


Andere publicaties op Racingworld.be...