Kortnieuws uit Duitsland met DTM en de Race of Champions

Volgend jaar maakt BMW zijn herintrede in het DTM, een concept car van de toekomstige wagen zal volgende maand getoond worden in München. Ook bij Audi is men volop de nieuwe wagen voor volgend jaar aan het preparen, de nieuwe Audi DTM zal ditmaal gebaseerd zijn op de A5. Daarnaast moet de Race of Champions, die zou plaatsvinden in Frankfurt, op zoek gaan naar een andere locatie.
BMW was bij het oprichten van het DTM kampioenschap één van de trouwe aanhangers alvorens enkele jaren terug zijn strategie te wijzigen en over te stappen naar het WTCC. Dit jaar trok BMW zich officieel terug uit het WTCC en kondigde zijn terugkeer naar het DTM in 2012 aan. Het team zal zes wagens inzetten verdeeld over drie teams, waarvan het Belgische RBM er en is. Op 15 juli, tijdens de DTM Show in het Olympisch stadium van München zal BMW een concept van zijn toekomstige DTM wagen voorstellen, gebaseerd op de M3.

Bij Audi zit men ook niet stil en de terugkeer van BMW heeft het merk er toe aangezet zijn DTM strategie onder de loep te nemen. Sinds 2004 is het Audi DTM wagen gebaseerd op de A4. Dat zal vanaf volgend jaar wel anders zijn, want het nieuwe DTM model zal voor het eerst gebaseerd zijn op de A5.

De Race of Champions zou dit jaar plaats hebben op 3 en 4 december in de Commerzbank Arena van Frankfurt. Maar een wijziging in de kalender van de Duitse Bundesliga maakt dat het voetbalstadium niet vrij is voor deze datum. De organisatie is dus gedwongen om op zoek te gaan naar een andere locatie. Gezien de komst van Michael Schumacher en Sebastian Vettel zal deze nieuwe locatie wel in Duitsland gezocht worden.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op woensdag 22 juni 2011 om 20:44


Andere publicaties op Racingworld.be...