24H of Spa: Testdag met McLaren en KRK Mercedes

In minder dan een maand vinden de 24 uren van Spa-Francorchamps plaats en de voorbereidingen zijn in volle gang. Volgende week woensdag, 6 juli gaat de traditionele testdag door, gepaard met een persconferentie waar verdere details over de wedstrijd zullen toegelicht worden. Het lijkt er steeds meer op dat de McLaren MP4-12C zijn opwachting gaat maken tijdens de testdag. Lang leek het erop dat Koen Wauters dit jaar de 24 uren aan hem zou laten voorbijgaan, maar nu werd medegedeeld dat KRK één van zijn Mercedes SLS heeft ingeschreven voor het trio Wauters/Kumpen/Hezemans.
De 24 uren beloven dit jaar een grandioos spektakel met het grootste startveld ooit sinds het open stellen van de wedstrijd voor GT’s. Wie een voorsmaakje wil van het spektakel dat we op het einde van de maand gaan te zien krijgen, kan volgende week woensdag al terecht op de testdag. Op die dag zal de baan open staan van 09u00 tot 12u00 en van 13u00 tot 18u00 voor alle wagens die voldoen aan het reglement van toepassing voor de 24 uren. Het is al zeker dat Ferrari, Mercedes, Ford, Lamborghini en Audi vertegenwoordigd zullen zijn, maar de vedette van de dag wordt meer dan waarschijnlijk de nieuwe McLaren MP4-12C. Het lijkt er sterk op dat CRS Racing afzakt naar het Ardeense circuit om zijn wagen aan een grondige test te onderwerpen. De deelname aan de 24 uren staat nog niet vast en het verloop van de testdag kan bepalend worden voor het verdere programma. Hoogst waarschijnlijk blijft de wagen, zoals we eerder op deze site al meldden, daarna nog enige dagen op het circuit om deel te nemen aan de races voor het Britse GT kampioenschap, die de zaterdag daarop plaats vinden in het voorprogramma van de 25 uren Fun Cup. Het team heeft immers aan SRO een uitzondering gevraagd om aan deze races te mogen deelnemen met twee pro-rijders (Turvey & Parente), daar waar het reglement voor het Brits GT kampioenschap een Pro-Am equipe voorschrijft.

Koen Wauters nam de twee laatste jaren deel aan de 24 uren van Francorchamps aan het stuur van een Barwell Aston Martin, maar dit jaar was er geen Wauters te bespeuren op de deelnemerslijst. Tot nu, want ondanks eerdere berichten dat zijn team uit de Belcar, Viage KRK Racing, niet klaar was om deze extra race toe te voegen aan zijn programma, besloot de formatie alsnog een Mercedes SLS in te schrijven. De wagen zal bestuurd worden door de huispiloten Koen Wauters en Anthony Kumpen en ze krijgen versterking van de Nederlander Mike Hezemans. Hezemans stond nochtans ingeschreven op een Mercedes van MS Racing en nam zelfs met het team ter voorbereiding deel aan de laatste Belcar race op Spa. Hezemans besliste uiteindelijk te switchen naar KRK, daar volgens hem dit team over meer ervaring beschikt; iets wat niet geheel onlogisch is aangezien enkele ex-GLPK-meccano's eerder dit jaar het team reeds enkele malen versterkt hebben.

Hexis Racing maakte bekend dat de Nederlander Stef Dusseldorp, Fred Makowiecki en Henri Moser vervoegt op één van de Aston Martins DBRS9 en dit ter vervanging van Gilles Vannelet.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT op vrijdag 01 juli 2011 om 00:31


Andere publicaties op Racingworld.be...