Porto: Kortnieuws met Stefano D'Aste en de testsessie op vrijdag (+ Video)

Rob Huff - Chevrolet CruzeRob Huff - Chevrolet Cruze
Komend weekend is het wereldkampioenschap voor toerismewagens aanbeland bij de zesde meeting van het seizoen 2011. Locatie van dienst is de stratenomloop te Porto, waar de WTCC bolides voor het laatste in 2009 reden. Dat jaar verdeelden de Italianen Gabriele Tarquini (SEAT León TDi) en Augusto Farfus (BMW 320si) netjes de overwinningen in twee incidentrijke races. Dit jaar zien we, zoals we eerder reeds kort berichtten, Stefano D'Aste opnieuw aan de start verschijnen, terwijl Chevrolet de voorafgaande testsessie eerder op de dag domineerde.
Net als in 2009, toen het WTCC in Porto haar 100e race sinds de herlancering van het kampioenschap in 2005 vierde, zullen we Stefano D'Aste opnieuw op de startgrid zien op zondag. De Italiaan neemt het zitje over van Urs Sonderegger en komt bijgevolg, net als weleer, uit op een BMW van Wiechers-Sport. In 2007 pakte D'Aste nog de titel bij de independents, met de BMW 320si. De Italiaan voelde, naar eigen zeggen, de "nieuwe" BMW 320 TC nog niet aan de tand, maar klokte tijdens de testsessie vandaag niettemin meteen een vijfde tijd.

In 2009 eindigden Rob Huff en Yvan Muller respectievelijk op de tweede en derde trede van het virtuele podium na race 1, terwijl in race 2 door een crash van Alain Menu de wedstrijd voortijdig werd afgevlagd. Het zijn net die drie Chevrolet rijders die vandaag als enige onder de grens van 2 minuten 10 seconden doken tijdens een testsessie op de Portugese omloop. Huff realiseerde uiteindelijk de snelste tijd, 2:09.026, terwijl teamgenoten Menu en Muller een dikke halve seconde moesten toegeven. De sessie zelf werd niet volledig afgewerkt, nadat na een crash van de Volvo de baan niet meer opnieuw werd vrijgegeven. Tom Coronel plaatste zijn BMW op de zevende lijn van de tijdstabellen, net voor Pepe Oriola, maar net na een indrukwekkende Mehdi Bennani.

Morgen worden om 15:00 de kwalificaties verreden voor de wedstrijden op zondag om 12:20 (race 1) en 16:50 (race 2).

Hoogtepunten uit de eerste wedstrijd in 2009Foto: Chevrolet press


   Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in WTCC
op vrijdag 01 juli 2011 om 18:11


Andere publicaties op Racingworld.be...