GT1: Navarra: Kampioenschapsrace: Lamborghini, wie anders - beste jaarresultaat voor Marc VDS

All-Inkl.com Münnich Motorsport - Lamborghini MurcielagoAll-Inkl.com Münnich Motorsport - Lamborghini Murcielago
De kampioenschapsrace in Navarra leverde, evenals gisteren in de kwalificatierace, een dubbel voor Lamborghini op. Met deze dubbel eindigt het weekend voor Lamborghini met een zuivere hattrick, nadat de Italiaanse paarden ook een één-twee realiseerden tijdens de kwalificaties en de kwalificatierace. Wel wisselden beide wagens van positie ten opzichte van gisteren, waardoor Schwager/Pastorelli hun eerste overwinning van het jaar behaalden. Martin en zijn nieuwe teamgenoot Baguette schonken Marc VDS Racing hun mooiste resultaat van het jaar in een hoofdrace door als vierde over de streep te komen.
Evenals gisteren beleefden we een incidentarme race vandaag. Vlak na de start raakten Piccione (Hexis Aston Martin) en Luhr (JRM Nissan) elkaar nog, maar verder bleven we gans de race verstoken van aanrijdingen. Toch opmerkelijk genoeg om dit even te vermelden na de rodeo’s die we eerder dit jaar te zien kregen.

Terwijl bij de start Winkelhock (Lamborghini) onmiddellijk de leiding nam, geraakte Baguette maar moeizaam uit de startblokken en zakte af van de derde naar de zevende plaats. Al in de derde ronde gaf Hezemans er de brui aan nadat de versnellingsbak van zijn Corvette hem in de steek liet. Ondertussen zette Baguette een remonte in en klom al snel op naar de vijfde plaats.

Na de verplichte pitstop behield de Lamborghini #38 de leiding voor de Lamborghini #37 en de Nissan’s #21 en #22. Echter de leidende Lamborghini evenals de Nissan van Bernoldi werden binnengeroepen om een drive through uit te zitten wegens een fout tegen de regels bij het tanken. Hiervan profiteerde de tweede Lamborghini om de leiding over te nemen en ondanks wat remproblemen reden Schwager en Pastorelli naar een onbedreigde zegen voor hun teammaten Basseng/ Winkelhock. Brabham/Campbell-Walter eindigden derde met hun Nissan. Voor de vierde plaats ontspon er zich nog een mooi gevecht tussen Martin (Ford #41) en Westbrook (Nissan #22) totdat de Engelsman eveneens binnengeroepen werd voor een drive through wegens het hinderen van een tegenstander bij het verlaten van de pits. Martin kwam dus als vierde over de lijn, het beste resultaat dit jaar voor een Marc VDS Ford in de kampioenschapsrace. Zijn nieuwe teamgenoot Bertrand Baguette kan terugzien op een geslaagd debuut in de GT racerij. Leinders kwam niet echt in het verhaal voor en eindigde met zijn ploegmaat Hennerici tiende net één plaats voor Vanina Ickx op de Belgian Racing Ford.

Winkelhock/Basseng nemen nu ook de leiding van het kampioenschap met 93 punten voor Krumm/Luhr met 78 punten, Piccini/Hohenadel met 73 punten en Schwager/Pastorelli met 65 punten. Maxime Martin staat nu tiende met 43 punten. De volgende manche heeft al binnen veertien dagen plaats op de omloop van Paul Ricard. De race in Frankrijk is alweer de laatste van het jaar in Europa, waarna de GT karavaan in het najaar vertrekt naar China en Zuid Amerika. Gezien vele teams al een groot deel van hun budget hebben opgesoupeerd rijst de vraag of alle wagens het einde van het seizoen wel gaan halen.

Foto: SRO/DPPI


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT op zondag 03 juli 2011 om 23:00


Andere publicaties op Racingworld.be...