Norisring: Spengler wint natte race - BMW begint testen DTM wagen

Mercedes kon terug scoren dankzij de Canadess Bruno Spengler die won op een doornatte baan. Spengler neemt ook de leiding over van Martin Tomczyk en dit ondanks een knappe inhaalrace van de Duitser die hem van de tiende naar de derde plaats bracht. Jamie Green, winnaar de vorige drie jaren, eindigde nu tweede.
Wegens de natte piste werd er gestart achter de safetycar. Na vijf ronden liet die het veld los en Spengler, die van de pole vertrok, behield de leiding. Paffet was in het begin van de race tweede maar vloog dan hard de muur in en moest opgeven. De strijd om de tweede plaats ging dan tussen Jamie Green en Mattias Ekstrom. Op een langzaam opdrogende baan was Martin Tomczyk ondertussen aan een mooie remonte begonnen, hij haalde enkele tegenstanders in en won nog enkele plaatsen na de pitstops en klom op tot de derde plaats. Maar dan begon het plots terug zeer hevig te regenen, de safetycar kwam terug de baan op en neutraliseerde de race. Nadat 75 percent van de raceafstand was afgelegd besloot men de wedstrijd definitief af te vlaggen.

Uitslag:
1. B. Spengler - Mercedes
2. J. Green - Mercedes
3. M. Tomczyk – Audi
4. T. Scheider - Audi
5. E. Mortara - Audi
6. R. Schumacher - Mercedes
7. M. Ekström - Audi

Op maandag reed de DTM BMW M3, versie 2012, zijn eerste rondjes op het BMW testcircuit in Ascheim. Onder het oog van verscheidene BMW medewerkers maakte de wagen zijn debuut op de baan. Journalisten en pottenkijkers waren echter niet toegelaten en er werden ook geen foto’s van de wagen verspreid. Een concept van de wagen zal voor het eerst aan de wereld getoond worden op 15 juli in Munchen op een persvoorstelling genaamd “BMW welcomes DTM”. De wagen zal nu beginnen aan een druk testprogramma en geleidelijk evolueren naar de definitieve raceversie.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in DTM op dinsdag 05 juli 2011 om 00:37


Andere publicaties op Racingworld.be...