Donington: Kortnieuws voor aanvang van de meeting

Naast de aangepaste balance of performance voor de start van de meeting in Groot-Brittannië, verzamelde Racingworld.be eveneens een paar andere nieuwssprokkels; een overzicht.
Wiechers-Sport zal voor de meeting in Donington Park Colin Turkington een zitje aanbieden. De BTCC-kampioen uit 2009 zal er Stefano D'Aste vervangen, die voor de Britse meeting niet aan de start zal verschijnen. Turkington nam voor het laatste deel aan het WTCC toen hij afgelopen jaar vier podiums reed en daarnaast in Okoyama de overwinning in de schoot kreeg geworpen, na de diskwalificatie van Farfus. De Ier zal vanzelfsprekend plaatsnemen in de nieuwe BMW 320 TC.

Minder goed nieuws komt er voor het kamp van Proteam Racing. Javier Villa zal namelijk veel plaatsen terug gezet worden op de grid voor de eerste wedstrijd, nadat de Spanjaard een sanctie kreeg. De stewards waren van oordeel dat de Spanjaard een vermijdbaar incident veroorzaakte toen hij Fredy Barth en Elksei Dudukalo tot de opgave dwong in de eerste race op het stratencircuit te Porto. Naast deze effectieve straf hangt Villa ook een voorwaardelijke gridpenalty van tien plaatsen boven het hoofd tot na de meeting in Duitsland. Eenzelfde voorwaardelijke straf werd overigens toebedeeld aan Norbert Michelisz en Mehdi Bennani nadat beide heren in de tweede race in respectievelijk Budapest en Porto een crash veroorzaakten. Michelisz moet op zijn tellen letten tot na komend weekend wegens een startincident in Budapest, terwijl Bennani tot in Valencia een herhaling van de crash met D'Aste in Porto moet vermijden.


   



Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in WTCC
op zaterdag 09 juli 2011 om 10:18


Andere publicaties op Racingworld.be...