Kortnieuws: Engels, Nederlands, Frans en Duits GT-kampioenschap

In het voorprogramma van de 25 uren Fun Cup reden zowel het Brits als het Nederlands GT kampioenschap twee races samen. Bij de Britten werd de eerste manche gewonnen door de Trackspeed Porsche van een weeral uitstekende Richard Westbrook en de tweede door de MTech Ferrari van Cameron/Grifin. Het was echter vooral uitkijken naar het debuut van de McLaren MP4-12C die in de eerste race betrokken raakte bij een aanrijding en in de tweede race als vierde eindigde. Wat betreft het Dutch GT4 werd het op Spa een dubbelslag voor van der Ende/Huisman (BMW M3). Op het circuit van Magny-Cours in Frankrijk eindigde de WRT Audi tweede in de lange race, na de Larbre Porsche. Op de Nurburgring wonnen de gebroeders Stuck met hun Lamborghini de ADAC GT race.
Voor het tweedejaar op rij zakte het Britse GT kampioenschap af naar onze Ardeense omloop. Na de 1000 km voorheen, was het nu de beurt aan de 25 uren Fun Cup om het kampioenschap in zijn voorprogramma te ontvangen. Er werden op zaterdag twee races, samen met het Dutch GT4 kampioenschap gereden.

Deze races betekenden ook het race debuut van de McLaren MP4-12C en menigeen verwachtte de technologisch geavanceerde wagen dan ook meteen op kop. De wagen reed er wel als gastwagen en scoorde dus geen punten. Goodwin bracht de bolide ook even op kop in het begin van de eerste race, maar zakte na de pitstop af naar de vijfde plaats. Een aanrijding met een gedubbelde wagen sloeg de oranje bolide nog verder weg, waardoor die uiteindelijk als 12de over de lijn kwam. In de tweede race eindigde de bolide vierde.

Dankzij een ontketende Richard Westbrook en uitstekend werk in de pits ging de overwinning in race 1 naar de Trackspeed Porsche voor een trio Ferrari’s. In de tweede race was de Porsche weer uitstekend gestart maar een klapband maakte een einde aan zijn race. De overwinning ging ditmaal naar de MTech Ferrari F458 van Griffin/Cameron voor de tweede Trackspeed Porsche van Fisken/Bridgman.

Tegelijkertijd met de Britse GT’s kwamen ook de GT4’s van het Dutch GT kampioenschap en de GT Cup, alsook de Aston Martin’s van de Aston Cup op de baan, wat leidde tot een startveld van wel 52 wagens. Duncan Huisman en Ricardo van der Ende wonnen tweemaal bij de Nederlanders en bij de GT4 Cup won tweemaal de Aston Martin van de Engelsen Appleby/Scragg.

Op Magny-Cours zou het Franse GT Tour dit weekend samen met de Super League Formula rijden, de manche van de SLF werd afgelast. De GT’s kwamen echter wel de baan op en de “endurance” race van zaterdag viel in handen van het duo Laurent Groppi en Patrick Bornhauser op hun Larbre Porsche. De WRT Audi van Hallyday en Ortelli behaalde een mooie tweede plaats.  De eerste manche van het ADAC GT kampioenschap op de Nurburgring leverde de gebroeders Stuck (Reiter Lamborghini) een derde overwinning op. Het podium werd vervolledigd door de twee Heico Motorsport Mercedes AMG’s van Baumann/Proczyk en Wirth/Frankenhout.

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op zaterdag 09 juli 2011 om 21:15