Donington: Yvan Muller (Chevrolet) en Tom Corornel (BMW) pakken pole

Met de Britse manche in Donington Park zijn we meteen halverwege het seizoen. Onder een licht bewolkte hemel maar op een aanvankelijk droog circuit werd Q1 aangevat, maar al vlug valt de eerste nattigheid. De eerste wagens op het circuit ondervinden dan ook onmiddellijk dat men voorzichtig zal moeten rijden om zich in de top 10 te plaatsen.
De omloop ligt er niet volledig nat bij waardoor regenbanden geen optie zijn. Het zijn dan ook de achterwiel aangedreven BMW's die het moeilijk hebben op de natte stukken om de wagen op het circuit te houden. Met nog zes minuten te gaan in de kwalificatie is de rijlijn op het circuit bijna helemaal droog en maken de meeste teams zich klaar voor nog één laatste snelle ronde. Grootste slachtoffer van de nogal rommelige eindfase was toch Gabriele Tarquini, hij eindigde in de SEAT SR Leon elfde en zal dus twee keer van op die positie starten. Ook Poulsen in de BMW en Dahlgren in de mooie blauwe Volvo konden zich niet plaatsen voor Q2.  Wie het wel uitstekend deed is onze noorderbuur Tom Coronel, hij zette in de BMW van Roal Motorsports een tiende plek neer en verzekerde zichzelf van zijn eerste pole position in race 2 morgen.

In Q2 strijden de eerste tien wagens van Q1 voor de pole positie voor de eerste race van zondag. Met tien minuten op de klok moet alles snel gaan en is er geen plaats voor fouten. In eerste instantie is het Yvan Muller die een mooie 1.38.992 afklokt in de Chevrolet. Maar aan het eind van de sessie wordt die tijd verbeterd door zijn ploegmaat Robert Huff. De Fransman blijft niet bij de pakken zitten en antwoord onmiddelijk met een rondje in 1.38.470, goed voor zijn tweede pole dit seizoen. Huff en Menu vervolledigen de top drie. Monteiro wordt vierde en eerste SEAT. Collin Turkington, die we vorig jaar ook al aan het werk zagen eindigt als eerste BMW op een vijfde plek. O'young presteerde opmerkelijk beter in deze kwalificaties, de Bamboo Engeneering Chevrolet wordt zesde.

Uitslag kwalificatie Q2:

1. Yvan Muller - Chevrolet Cruze
2. Robert Huff - Chevrolet Cruze
3. Alain Menu - Chevrolet Cruze
4. Tiago Monteiro - SEAT SR Leon
5. Collin Turkington - BMW 320 TC
6. Darren O'Young - Chevrolet Cruze
7. Bruno Engstler - BMW 320 TC
8. Tom Coronel - BMW 320 TC


   



Frank Van Waeyenberghe

Van onze redacteur

Frank Van Waeyenberghe

Dit artikel werd gepubliceerd in WTCC
op zaterdag 16 juli 2011 om 18:02


Andere publicaties op Racingworld.be...