Euroseries Nurburgring: Vanthoor vijfde en derde

Twee races werden er zaterdag op de Nurburgring gereden in het kader van de F3 Euroseries. De eerste race in de morgen werd verreden op een droge baan terwijl in de namiddag de baan er nat bijlag. Maar wat de omstandigheden ook zijn, niets houdt dit jaar Roberto Merhi tegen, die beide races won. Vanthoor eindigde als vijfde in de droge race en werd derde in de natte race, maar telkens was hij wel de beste rijder met een VW motor.
De beide races op de Nurburgring toonden nogmaals aan dat men dit jaar ten eerste over Mercedes motor moet beschikken en ten tweede moet rijden voor het Prema Powerteam. Roberto Merhi beschikt dit jaar over deze onklopbare combinatie en domineert dus het kampioenschap. Startte zijn teamgenoot Daniel Juncadella nog van de pole in de eerste race, dan was Merhi hem al voorbij in de eerste ronde om onbedreigd naar de zege te rijden. Achter de twee Prema rijders vinden we nog twee Mercedes rijders in het klassement, Felix Rosenqvist en Nigel Melker. De eerste VW rijder is Laurens Vanthoor, die als vijfde startte en ook op deze plaats eindigde, net voor zijn teammaat Wittmann.

De startopstelling voor de tweede race wordt bepaald door de omgekeerde top 8 uit race 1. Met Merhi op plaats 8 en een natte piste kon men een totaal ander raceverloop verwachten. Niets daarvan, de Spanjaard lag onmiddellijk al tweede na Melker en wanneer de Nederlander een drive-trough kreeg voor een jump start, reed Merhi voor de tweede maal onbedreigd naar de zege. Rosenqvist werd tweede voor Vanthoor, zoals steeds uitstekend in natte omstandigheden. Juncadella werd vierde. Merhi heeft nu zo goed als zeker de titel op zak, terwijl Vanthoor moet proberen nog te schitteren in één van de resterende races alvorens de F3 vaarwel te zeggen.

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in F3 op zaterdag 06 augustus 2011 om 22:55