Kortnieuws toerisme met Supercars op Spa en DTM op de Nurburgring

Dit weekend was er toerismegeweld te beleven zowel op het circuit van Spa-Francorchamps als op de Nurburgring. In Spa was voor het eerst in ons land de spectaculaire Superstars International Series te gast, terwijl op de Nurburgring het DTM kampioenschap aan zijn zesde manche toe was. Op Spa was Maserati aan het feest, terwijl in Duitsland de overwinning naar Audi (Ekström) ging.
De ervaren Andrea Bertolini startte van op de pole in Spa voor race 1 van de Superstars. De Italiaan kwam ook als eerste over de finish. Lange tijd lag Johnny Herbert aan de leiding op de hielen gezeten door de Italiaan. De Engelse ex-F1 rijder, verleden week nog te zien op Spa bij de 24 uren, verloor echter alle kansen op de overwinning toen zijn motor plots even afsloeg, maar hij kon toch nog het laagste podiumtrapje veilig stellen achter Bertolini en Luigi Ferrara (Mercedes). Plaatsen twee tot vijf waren trouwens allen voor Mercedes rijders, op vier en vijf eindigden namelijk Cerruti en Pigoli. Thomas Biagi was de beste BMW rijder op plaats 6. Ook race 2 werd door Bertolini gewonnen, maar nu reed de Italiaan onbedreigd naar de zege voor Pigoli (Mercedes), Ferrara (Mercedes), Biagi (BMW) en Gabbelini (BMW). Als zesde kwam de Jaguar XF van Sini over de lijn. Buiten bovengenoemde merken stonden er ook nog een Audi RS4, een Cadillac CTS en een Chrysler 300 aan de start.

Ook was er wel enige interesse voor de promotie formules in het voorprogramma, de Trofeo Abarth 500 en de Formule Abarth, twee competities die volgend jaar mogelijk ook in de BeNeLux worden opgezet. Trouwens bij de Abarth 500 Tropheo was Vincent Radermecker gastrijder en de Belg won zelfs één van de twee races.

Op de Nurburgring stond er geen maat op Mattias Ekström, de Zweed, vorige week nog winnaar van de 24 uren van Spa, domineerde de trainingen, de kwalificaties en de race. Ekström (Audi A4)  behaalde alzo zijn eerste overwinning van het jaar na een eerder tegenvallend seizoensbegin. Bijna werd het nog een dubbel voor Audi, maar Mike Rockenfeller, tweede tot net voor het einde van de race, verslikte zich in de eerste bocht en gaf zo het tweede trapje van het podium weg aan Bruno Spengler. Rockenfeller eindigde nog derde voor merkgenoten Scheider en Tomczyk. Jamie Green (Mercedes) werd zesde.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op maandag 08 augustus 2011 om 12:23


Andere publicaties op Racingworld.be...