Kortnieuws gedurende de zomerpauze

Het Formule 1 circus is aan een vier weken durende zomerpauze bezig. Eind augustus wordt met de Grote Prijs van België het laatste deel van het seizoen ingezet, maar ondanks de vakantieperiode blijven er talrijke geruchten uit de Formule 1 wereld komen. RacingWorld.be zet ze voor u op een rij.
  • De Grote Prijs van Turkije werd van de kalender voor volgend jaar afgehaald. Toch hoopt de Turkse organistie om de race terug op de kalender te krijgen. Er werden gesprekken met Bernie Eclestone aangeknoopt, maar de kans dat er volgend jaar nog in Turkije wordt gereden, blijft zeer klein.
  • De Grote Prijs van de Verenigde Staten wordt waarschijnlijk verschoven van de maand juni naar de maand november. De temperaturen in de maand juni zijn er zeer hoog en alzo krijgt de organisatie ook enkele extra maanden de tijd om het circuit af te werken.
  • Ook Mexico wenst terug opgenomen te worden in de Formule 1 kalender. Het land organiseerde een Grand Prix tot 1992. De race zou dan plaats vinden op het gerenoveerd historische circuit  Hermanos Rodriguez of op een stratencircuit in Guadalajara. De aanwezigheid van Pérez in de Formule 1 en de steun van diens trouwe magnaat Carlos Slim zijn niet vreemd aan de hernieuwde interesse in de Formule 1.
  • De werken voor de Grote Prijs van India geraken waarschijnlijk niet klaar voor het einde van het jaar. Voornamelijk bij het bouwen van de tribunes voor de toeschouwers is er een grote achterstand opgelopen. Eclestone ziet echter geen graten in een circuit zonder tribunes, de technische infrastructuur (Stands, paddock, piste) zullen tijdig klaar zijn en dat is het belangrijkste volgens de F1 guru. Blijkbaar verwacht men dan toch weinig of geen toeschouwers? Bovendien hebben boeren uit de omgeving van het circuit er mee gedreigd de installaties van het circuit af te breken als protest tegen de heersende armoede.
  • Michael Schumacher heeft aan de Italiaanse kranten laten weten dat hij twijfelt of hij nog de nodige motivatie bezit om verder te evolueren in de Formule 1. Schumacher zou er aan denken om op het einde van het seizoen er mee te stoppen. "Het doel van mijn terugkeer was om het team te laten evolueren, niet zozeer om GP's te winnen, maar ik heb niet langer de juiste instelling, ik ben te ontspannen. Ik denk niet dat ik alzo van nut ben voor het team" wist de Duitser te vertellen. Sabine Khem, de manager van Schumacher, ontkent de geruchten en doet ze af als verzinsels.
  • Moest Michael Schumacher vertrekken bij Mercedes GP, dan maakt Paul di Resta naar verluidt veel kans om zijn plaats in te nemen, aldus diens manager. 
  • Pirelli heeft bekend gemaakt dat het voor de volgende drie wedstrijden geen harde compound banden ter beschikking zal stellen. De medium compounds zouden moeten volstaan op de te komen circuits. Dit speelt in de kaart van Ferrari dat met zijn huidige wagen er nooit is in geslaagd de harde banden op temperatuur te krijgen. De Italiaanse bandenfabrikant denkt er tevens aan om in de toekomst voor de trainingen terug de kwalificatiebanden in te voeren, tenminste indien de teams hiermee akkoord gaan.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op zaterdag 13 augustus 2011 om 11:00


Andere publicaties op Racingworld.be...