Valencia: BMW rijders vergooien overwinning - Chevrolet kampioen

Yvan Muller is de man in vorm, dat toonde hij al tijdens de vorige race alsook bij de kwalificaties. De Fransman won dan ook beide races in Valencia en neemt de leiding in het kampioenschap over van Rob Huff. De tweede race leek in handen te vallen van BMW dat op enige ronden van het einde nog de drie eerste plaatsen innam, maar de rijders vergooiden hun kansen en schonken Chevrolet het ganse podium. Chevrolet is nu al zeker van de titel bij de merken.
Rob Huff verknalde het al van bij de start in de eerste race, de Brit nam zijn plaats niet correct in en zorgde zo voor een extra opwarmingsronde, wanneer de wagens dan uiteindelijk vertrokken kreeg hij een tik van Menu en ging rond. Huff sloot als elfde aan maar kon nog opklimmen  naar de vijfde plaats. Bij de start was Tarquini het beste weg maar al na drie ronden moest hij Muller voorbij laten.  Uiteindelijk zou Menu nog tweede worden voor Tom Coronel (BMW), die lange tijd in gevecht lag met Monteiro. De Portugees kampte echter met versleten banden en moest ook nog Poulsen, Huff, Villa en Michelisz voorlaten.

Bij de start van de tweede race liet de poleman Engstler zijn wagen op de grid stilvallen. Coronel profiteerde daarvan om de leiding te nemen voor Villa en Michelisz. BMW leek op weg naar een mooie triple tot op vier ronden van het einde Villa aan Coronel wilde voorbijgaan. Eerst gaf Villa een tikje aan de leidende BMW en trachtte dan binnendoor te gaan, Coronel sloot echter de deur en ramde Villa van de baan. Hierbij verloor de Nederlander veel tijd en zakte af naar plaats vijf. Muller kon de leiding overnemen voor Michelisz. Ook Huff ging voorbij aan de Hongaar en deze laatste verloor alle kansen op een podiumplaats wanneer hij in de laatste ronde in de fout ging. Menu kreeg de derde plaats in de schoot geworpen en zo bezette Chevrolet onverwacht het ganse podium. Coronel werd nog vierde maar kreeg een tijdstraf voor zijn aandeel in het incident met Villa en zakt terug naar de zevende plaats. Tarquini (Seat) eindigde vierde voor Poulsen (BMW).


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in WTCC op zondag 04 september 2011 om 21:07


Andere publicaties op Racingworld.be...