Audi presenteert nieuwe A5 DTM (+ Video)

Audi Sport - Audi A5 DTMAudi Sport - Audi A5 DTM
Aan de vooravond van het Autosalon van Frankfurt heeft Audi de opvolger van de huidige A4 DTM gepresenteerd. Nadat Martin Tomczyk de bolide, R17 gedoopt binnen de muren van Audi Sport, eind juli reeds aan de tand voelde, kreeg de A5 DTM gevoelig wat testkilometers te verteren. Het zal overigens voor het eerst in de DTM zijn dat het merk met de vier ringen opteert voor een tweedeurs coupé en de doelstellingen zijn niet min. De A4 DTM trok tot vier maal toe het laken naar zich en met de komst van BMW zal de concurrentie er niet minder om zijn.
Audi Sport - Audi A5 DTMAudi Sport - Audi A5 DTM
Belangrijk is dat de nieuwe op Hankook rubber geschoeide bolide, in lijn met de vernieuwde reglementering, een steviger chassis zal hebben met daarop bodywerk dat (in theorie althans) minder snel mag versplinteren bij een eventueel contact. De ganse wagen moet overigens tot vier keer meer krachten kunnen opvangen bij een zijdelingse impact dan zijn voorganger, mede dankzij de nieuwe B-stijl naast de helm van de rijder. Opvallend naast het soberdere bodywerk en de LED-verlichting is de vernieuwde achtervleugel, die slipstreamen moet bevorderen en in eerdere schetsen van de Duitse constructeur al werd belicht. De silhouette wordt nog steeds aangedreven door een 4.0 liter V8, een motor die goed is voor 460 paarden. Een nieuwe zesbak met paddle shift moet ertoe leiden dat de krachtbronnen maar liefst 24 000 kilometer meegaan. Ook tanken zou dit jaar niet meer aan de orde hoeven te zijn, dankzij de grotere benzinetank van 120 liter.

Audi Sport - Audi A5 DTMAudi Sport - Audi A5 DTM
Wie de nieuwe Audi A5 DTM eens van dichtbij wil bekijken, kan nog tot 25 september terecht op de Audi stand van het Autosalon van Frankfurt. Voor zij die niet aan de stad aan de oevers van de Main geraken, publiceerden wij alvast wat extra beeldmateriaal van Audi Sport bij deze tekst. Vermelden we tot slot overigens nog dat morgen Michael Schumacher en Nico Rosberg het doek van het nieuwste geesteskind van Mercedes mogen halen, wanneer het merk met de ster haar nieuwe DTM C-Coupé wereldkundig maakt...




Foto's: Audi Sport


   



Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in DTM
op maandag 12 september 2011 om 21:50


Andere publicaties op Racingworld.be...