Kortnieuws in de nasleep van de Grote Prijs van Italië

Sebastian Vettel - Red Bull RacingSebastian Vettel - Red Bull Racing
In de historische paddock van de omloop van Monza viel er afgelopen weekend weer heel wat nieuws te rapen over de rest van het seizoen en zelfs al wat aankondigingen over hoe het F1 circus er volgend jaar zal uitzien. Racingworld.be biedt U een overzicht aan:
  • Het ziet ernaar uit dat Karun Chandok zal deelnemen aan de GP in India. Tony Fernandes, teambaas Team Lotus, gaf aan dat hij de Indiër graag ziet starten voor zijn thuispubliek. Net zoals tijdens de GP van Duitsland zou Jarno Trulli moeten plaatsmaken voor Chandok.
  • Ondanks het feit dat Jarno Trulli waarschijnlijk aan de kant zal moeten blijven zitten in India, heeft de Italiaan toch al een contractsverlenging op zak bij zijn huidige team. Team Lotus zal volgend jaar dus voor het derde opeenvolgende seizoen met hetzelfde rijdersduo naar buiten komen.
  • Het was al een tijdje geweten dat Sam Michael, huidig technisch directeur bij Williams, het Britse team eind dit seizoen zou gaan verlaten. Michael nam deze beslissing na het uitblijven van goede resultaten. Ondertussen heeft hij bij McLaren onderdak gevonden, hij neemt daar de rol van sportief directeur op zich.
  • Red Bull Racing zal in de toekomst het F1-fabrieksteam van Renault worden. Beide partijen sloten een nieuw contract af waarbij Red Bull ten minste tot 2016 met de Franse motor zal rondrijden. RBR zal dus ook instaan voor de ontwikkeling van de in 2014 nieuwe 1.6 liter V6 krachtbron.
  • Renault gaf ook aan nog meer teams te willen gaan bevoorraden in de toekomst. Momenteel zijn er vier teams actief met een Renault krachtbron. Zowel van Williams, Renault en Team Lotus wordt verwacht dat men trouw zal blijven aan de Franse constructeur.
  • Technisch directeur bij HRT Geoff Willis, heeft het Spaanse team verlaten. Willis zou aan teambaas Colin Kolles een deadline hebben opgelegd om tegen de GP van België met voldoende financiële garanties te komen zodat hij er zeker van kon zijn dat de ontwikkeling van het strijdwapen voor 2012 vlot zou kunnen verlopen. Deze kwamen er niet en bijgevolg stapte de Brit op.
  • HRT is overigens van zin zijn technisch departement te versterken, na het vertrek van Willlis. Onder meer Jorg Zander, ex-Bar, Sauber en Brawn, zou op de radar staan van de Spaanse equipe.
  • Pirelli heeft toegegeven dat het erover nadenkt de bestickering van de banden te wijzigen naar volgend seizoen toe. Niet zo zeer het kleurenschema, maar wel de manier waarop de kleuren zichtbaar zijn zorgt van tijd tot tijd voor verwarring op televisiebeelden.


Foto: Georges De Coster


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Formule 1 op donderdag 15 september 2011 om 19:08


Andere publicaties op Racingworld.be...