Kortnieuws allerlei met DTM, ADAC GT3, GT4 en F. Renault Eurocup

Geen Formule 1 of ander wereldkampioenschap staat dit weekend op de kalender, toch wordt er her en der in Europa geracet, meestal voor nationale titels. In Oschersleben komt de DTM voor de achtste maal dit jaar in actie, in Assen zijn zowel het Duitse GT3 kampioenschap als de GT4 Cup te gast en op het Zuid Franse circuit van Paul Ricard heeft een manche van de Renault World Series plaats.
Op kop van de wedstrijd voor het DTM kampioenschap op het circuit van Oschersleben start morgen de Spanjaard Miguel Molina. Het is de eerste pole voor de Audi rijder, die de Mercedes van titelkandidaat Bruno Spengler vooraf gaat. De titelrivaal van Spengler, Martin Tomczyk kwam met zijn onbestuurbare Audi niet verder dan de vijftiende tijd en hypothekeert zo serieus zijn kansen op de titel. Op de tweede startrij vinden we twee Audi rijders terug, Oliver Jarvis voor Mattias Ekström.

Op het circuit van Assen reden zowel het ADAC GT kampioenschap als de GT4 Cup al hun eerste races. Kampioenschapleiders Dino Lunardi en Alexandros Margaritis stuurden hun Alpina B6 naar een autoritaire overwinning in de eerste race voor het Duitse GT3 kampioenschap. Het podium werd vervolledigd door de twee Abt Audi’s van Jöns/Mies en Ludwig/Klingmann. Vierde werd de Heico Mercedes van Baumann/Proczyk, terwijl de gebroeders Stuck als vijfde eindigden in  hun Lamborghini. De twee sprintraces tellende voor zowel de GT4 Cup als de Dutch GT4 werden respectievelijk gewonnen door Stefano D’Aste (Lotus Evora) en Jan Lammers (Porsche 997).

Op Paul Ricard kwam onze landgenoot Stoffel Vandoorne in actie in de eerste race van het weekend voor de Eurocup Formule Renault 2.0. De Belg eindigde zesde in een race gewonnen door de Fransman Paul Loup Chatin.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op zaterdag 17 september 2011 om 22:35


Andere publicaties op Racingworld.be...