Oschersleben: Audi profiteert van regenweer en behaalt triple

Was het gisteren nog droog dan kregen de deelnemers van de DTM race op Oschersleben vandaag een natte piste voorgeschoteld. De Audi’s voelden zich blijkbaar in hun sas onder deze condities en kaapten gans het podium weg in een race die wegens het slechte weer voortijdig diende gestopt te worden.
De slechte weersomstandigheden deden de organisatoren beslissen om de wagens twee formatierondes te laten rijden. Wanneer de wagens werden losgelaten ging Molina, die van op de pole was gestart, zeer wijd door de eerste bocht en moest zo Spengler laten voorgaan. De gladde piste zorgde ervoor dat verscheidene rijders, waaronder Coulthard, Scheider en Engel hun wagen niet onder controle konden houden. Na de eerste doortocht leidde Spengler voor Ekström, Molina en Schumacher. Titelkandidaat Martin Tomczyk, die slechts van de vijftiende plaats startte, had zich al opgewerkt naar de zesde plaats.
 
Schumacher verspeelde al zijn kansen bij een aanrijding met Albuquerque. Tijdens zijn tweede pitstop kende Spengler problemen met de voorophanging en zakte weg in het klassement. De Canadees zou later opgeven. Ekström had ondertussen de leiding overgenomen en reed naar een mooie overwinning. Voor de tweede plaats ontspon er zich een mooie strijd tussen de Audi’s van Mortara en Tomczyk. De Italiaan scheen het pleit te gaan winnen maar Tomczyk maakte een snellere pitstop en kwam voor Mortara terug de baan op.  Molina zakte na een slipper nog verder weg in het klassement en Paffet, die helemaal achteraan was gestart, nam de vierde positie over. De race zou de geplande 49 ronden niet halen en Ekström werd na 45 ronden afgevlagd als winnaar. Met zijn tweede plaats en gezien Spengler uitviel maaktt Tomczyk een grote stap vooruit richting titel.
 
Uitslag:
1. Mattias Ekström (Audi A4 ) 45 ronden in 1.16:14,996
2. Martin Tomczyk (Audi A4) +42,167
3. Edoardo Mortara (Audi A4) +43,376
4. Gary Paffett (Mercedes C-Klasse) +53,184
5. Christian Vietoris (Mercedes C-Klasse) +53,873
6. Mike Rockenfeller (Audi A4) +54,795
7. Maro Engel (Mercedes C-Klasse) +56,504
8. Miguel Molina (Audi A4) +1:04,593


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in DTM op zondag 18 september 2011 om 23:18


Andere publicaties op Racingworld.be...