FIA maakt verdere details World Endurance Championship (WEC) bekend

Audi vs. PeugeotAudi vs. Peugeot
Na afloop van de World Motor Sport Council (WMSC) in Singapore werden er weer wat extra details over het nieuwe World Endurance Championship (WEC) wereldkundig gemaakt. Op de kalender is het nog wachten tot november (Zhuhai) maar het staat al vast deze minstens 6 wedstrijden zal bevatten. De duur van een race zal variëren van 6 tot 12 uur (Le Mans uitgezonderd).

Er wordt voorzien in zowel een piloten- als constructeurstitel (LMP1) en de winnende constructeur in GTE (Pro + Am) zal een 'World Cup' ontvangen. 'FIA Endurance Trophies' worden uitgereikt aan de winnende teams in LMP2, GTE-Pro, GTE-Am en het beste privéteam in LMP1.

Voor de puntentelling grijpt men terug naar het systeem dat reeds gebruik wordt in alle FIA gesanctioneerde WK's (25-18-15-12-10-8-6-4-2-1). Toch zijn er de nodige aanpassingen; zo zal iedere wagen die buiten de top tien finisht een half punt toebedeeld krijgen indien hij finisht, de pole in iedere klasse een punt opleveren (wagen + piloot) en tellen de 24h du Mans dubbel in punten.
 
Om kosten te drukken worden zowel het aantal testdagen als het aantal motoren per seizoen beperkt. De technische reglementen van huidig seizoen zullen grotendeels worden overgenomen, maar men zal blijven streven naar een kleiner verschil tussen de benzine en diesel technologieën. Uiteraard houdt de FIA veiligheid hoog in het vaandel en ook op dat vlak zullen er wat verbeteringen plaatsvinden; dan denken we vooral aan de aerodynamica van prototypes, de zichtbaarheid naar achter voor GT's en het afremmen van hybride wagens.

Foto: ACO


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Internationaal op vrijdag 23 september 2011 om 16:06


Andere publicaties op Racingworld.be...