GT kortnieuws met British GT en VLN

British GT - DoningtonBritish GT - Donington
Het Britse GT kampioenschap was dit weekeind aan zijn voorlaatste manche toe. Geen twee races ditmaal op het circuit van Donington, maar één endurance race van drie uren. Opvallend was de deelname van de JRM Nissan GTR GT3, het team kwam de ontwikkeling van de nieuwe wagen verder zetten onder race omstandigheden. Op de Nurburgring had de achtste manche van het VLN kampioenschap plaats en met Lucas Luhr en Arno Klasen (Manthey Porsche) kregen we de achtste verschillende winnaars in evenveel races dit jaar.
De drie uren race op Donington voor het Britse GT kampioenschap werd gewonnen door de Scuderia Vittoria Ferrari  van Michael Lyons en Charles Bateman. Het duo startte van op de achtste plaats maar reed een tactische wedstrijd die de wagen in het laatste uur van de race naar de leiding bracht. De start werd gegeven op een natte baan en Jonathan Adam in de Beechdean Motorsport Aston Martin nam de leiding en sloeg onmiddellijk een kloof op de achtervolgers. Bij de eerste stops begon de baan op te drogen en de Aston legde slicks op, maar bij het opkomen van de baan ging Howard, die het stuur overnam, rond en verloor vier plaatsen. Even later slipte de Aston een tweede maal en de wagen bleef vast zitten in de gravel en gaf even later op. Tijdens een tweede safety-car periode pitte de Vittoria Ferrari als eerste en kwam als eerste terug buiten en legde zo de basis voor de overwinning. Ondanks een derde safety-car procedure behield de Ferrari de leiding tot het einde. Achter de Ferrari eindigden de Trackspeed Porsche van Fisken/Bridgman die veel tijd verloren bij het dubbelen van tragere deelnemers. De MTECH Ferrari van Griffin/Cameron ging eigenlijk voor de Porsche over de streep maar werd teruggezet naar de derde plaats wegens inhalen onder geel. JRM zette de Nissan GTR GT3 in voor Buncombe en Catsburg om zo testkilometers op te doen onder raceomstandigheden. De wagen nestelde zich in de top 10 maar kreeg af te rekenen met mechanische pech en moest opgeven.

Uitslag:
01.  Scuderia Vittoria Ferrari:  Michael Lyons/Charles Bateman  3h 0m 43.609s
02.  Trackspeed Porsche:  Gregor Fisken/Tim Bridgman  +6.054s
03.  MTECH Ferrari:  Duncan Cameron/Matt Griffin +6.100s
04.  Trackspeed Porsche:  David Ashburn/Stephen Jelley  +9.029s
05.  CRS Racing Ferrari:  Jim Geddie/Glynn Geddie  +33.549s

Op de Nurburgring behaalden Lucas Luhr en Arno Klasen met hun Manthey Porsche hun eerste overwinning van het jaar in het VLN kampioenschap. De Porsche was gans de wedstrijd in strijd voor de zege met de Phoenix Audi R8 LMS van Stippler en Haase. Op het einde van de wedstrijd leek de Audi gewonnen spel te hebben, maar Stippler slipte op een oliespoor en de gehavende Audi en moest de overwinning aan de Porsche laten. Derde werd de tweede Manthey Porsche van Stursberg en Rast. Opvallend is dat we acht Porsche’s terugvinden in de top tien. Enkel op plaats twee met de Audi en op plaats zeven met een Mercedes vinden we een ander merk terug.

Uitslag:
01. Lucas Luhr/Arno Klasen (Manthey Porsche 911 GT3 R)
02. Christopher Haase/Frank Stippler (Phoenix Audi R8 LMS) + 2.35:971
03. René Rast/Mike Stursberg/ Hans Giedo Riegel (Manthey Porsche 911 GT3 R) + 5.06:172
04. Klaus Abbelen/Sabine Schmitz (Porsche 911 GT3 R) + 6.02:174
05. Michael Illbruck/Marco Seefeld (Porsche 911 GT3 R) + 7.50:099

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op maandag 26 september 2011 om 23:16