ADAC GT: Alpina duo is kampioen

Dit weekend vond de laatste manche van het ADAC GT plaats op het circuit van Hockenheim. Het duo Dino Lunardi/Alexandros Margaritis (Engstler Alpina B6) ging het weekend in als leider van het kampioenschap, maar de gebroeders Stuck konden nog hoop koesteren om de titel binnen te halen. Met een overwinning in de eerste race haalden Margaritis/Lunardi echter alle spanning vroegtijdig uit het kampioenschap en kroonden zich tot de kampioenen 2012.
Het team Engstler liet niets aan het toeval over en Lunardi en Margaritis verschenen aan de start met een tiptop afgestelde wagen. Dit vertaalde zich direct in de pole position voor beide races. Bij de eerste race nam Lunardi direct de kop. Ook na de rijderswissel bleef de groene Alpina het veld aanvoeren en toen zijn naaste belagers Asch (Porsche) en Kox (Lamborghini) elkaar van de baan reden, lag de weg naar de overwinning wijd open voor de Alpina B6. De gebroeders Stuck pakten nog de tweede plaats maar dit was onvoldoende om Lunardi en Margaritis van de titel te houden. In het begin van het seizoen geloofde niemand in de Alpina en het merk ging door een moeilijke periode met het mislopen van het GT1 avontuur en het feit dat geen enkel team heil zag in het inzetten van een Alpina in het FIA GT3 kampioenschap. Deze titel is een mooie revanche en voor volgend jaar spreekt men al van een uitbreiding naar andere kampioenschappen.

De tweede race was dus een formaliteit en de laatste overwinning van het jaar ging naar de Phoenix Audi R8 LMS van Rast en Landsmann. Nochtans scheen de overwinning weggelegd voor Ferdinand en Johannes Stuck, maar in de laatste ronde viel hun Lamborghini zonder benzine. Uiteindelijk werden ze nog als vijfde geklasseerd.  De tweede Reiter Lamborghini van Geipel/von Thurn und Taxis kwam als vierde over de lijn en dat was voldoende voor Reiter om de titel bij de teams te pakken. Het ADAC GT kampioenschap was dit jaar zeker het mooiste GT3 kampioenschap in Europa en het is dan ook spijtig dat het kampioenschap volgend jaar Circuit Zolder niet meer aandoet.

Uitslag race 1:

1. Dino Lunardi (F) / Alexandros Margaritis (GR)  LIQUI MOLY Team Engstler BMW ALPINA B6
2. Ferdinand Stuck (A) / Johannes Stuck (A)  Reiter Engineering Lamborghini Gallardo LP600
3. Stefan Landmann (A) / René Rast (D)  Phoenix Racing Pole Promotion Audi R8 LMS
4. Albert von Thurn und Taxis (D) /Philip Geipel (D) Reiter Engineering Lamborghini Gallardo LP600
5. Lance David Arnold (D) /Andreas Zuber (A) PRIMAJOB TEAM HEICO Mercedes-Benz SLS AMG
 
Uitslag race 2:
 
1. René Rast (D) / Stefan Landmann (A) Phoenix Racing Pole Promotion Audi R8 LMS
2. Niclas Kentenich (D) / Mario Farnbacher (D) Farnbacher ESET Racing Ferrari 458
3. Maximilian Götz (D) / Maximilian Mayer (D) MS RACING Mercedes-Benz SLS AMG
4. Philip Geipel (D) / Albert von Thurn und Taxis (D) Reiter Engineering Lamborghini Gallardo LP600
5. Johannes Stuck (A) / Ferdinand Stuck (A) Reiter Engineering Lamborghini Gallardo LP600
 
Einduitslag kampioenschap:
 
1. Lunardi, Dino - Margaritis, Alexandros : 189 punten
2. Stuck, Johannes - Stuck, Ferdinand : 164 punten
3. Mies, Christopher : 133 punten
4. Ludwig, Luca : 122 punten
5. Proczyk, Harald / Baumann, Dominik : 110 punten


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op dinsdag 04 oktober 2011 om 00:01


Andere publicaties op Racingworld.be...