Kortnieuws in de aanloop naar de Grote Prijs van Japan

DRS-zone SuzukaDRS-zone Suzuka
Na Singapore zetten de F1-teams hun reis rond de wereld verder, dit weekend zijn we aanbeland in Japan. Het circuit van Suzuka staat bij veel piloten hoog aangeschreven, net als de zeer enthousiaste Japanse fans die weer talrijk zullen aanwezig zijn. Het land van de rijzende zon werd eerder dit jaar nog getroffen door een verschrikkelijke natuurramp, maar desondanks lijkt het dagelijkse leven weer zijn normale gang te hebben hervat. Racingworld.be zet de belangrijkste nieuwsfeiten in de aanloop naar de GP van Japan even op een rij.
  • Pirelli stelt komend weekend de soft (geel) en medium (wit) compounds ter beschikking aan de teams.
  • De DRS-zone situeert zich op het start-finish rechte lijn en de opmeting van het verschil tussen de wagens gebeurt net na de beruchte 130R bocht (zie afbeelding).
  • De kans is bijzonder groot dat Sebastian Vettel in Suzuka al tot wereldkampioen zal gekroond worden. De Duitser heeft genoeg aan één luttel puntje indien Jenson Button wint.
  • Jenson Button heeft een contractverlenging bij McLaren op zak. De Brit zal de volgende seizoenen blijven uitkomen voor zijn huidige team, al is het niet bekend tot wanneer de nieuwe overeenkomst loopt.
  • Mercedes GP heeft in de aanloop naar 2012 alvast de nodige aanwervingen gedaan. Zo zullen Aldo Costa (ex-Ferrari) en Geoff Willis (ex-HRT) het team vervoegen. Met deze nieuwe aanwinsten voor de technische staf, hoopt Mercedes alvast voor overwinningen te kunnen gaan volgende seizoen.
  • Al in Singapore kondigde Ferrari aan zich vanaf nu reeds te zullen focussen op hun strijdwapen voor volgend jaar. Nog dit seizoen zal Ferrari nieuwe onderdelen op haar wagen testen met het oog op 2012. De nieuwe bolide zou er, volgens de Italiaanse renstal, overigens drastische anders uit gaan zien dan zijn voorganger.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Formule 1 op donderdag 06 oktober 2011 om 12:42


Andere publicaties op Racingworld.be...