Eurocup F. Renault 2.0: Barcelona: Stoffel Vandoorne tweemaal in de punten

Stoffel Vandoorne eindigt vijfde in de stand voor de Eurocup Formule Renault 2.0, na het behalen van een vijfde en een zesde plaats tijdens het laatste weekend op het circuit van Barcelona. De thuisrijders domineerden beide races en Javier Tarancon en Alex Riberas wonnen ieder één race.
De eerste race startte chaotisch en verscheidene rijders kwamen met elkaar in contact. Carlos Sainz Jr. nam de leiding van de wedstrijd, maar werd al snel op de hielen gezeten door Javier Tarancon, die de zoon van de rallypiloot in de helft van de race voorbijging. Aan de kop gebeurden er geen wijzigen meer, maar Daniil Kvyat, die als achttiende was gestormd, was ondertussen door gans het veld gestormd en finishte als derde. Robin Frijns, die al zeker was van de titel, legde beslag op de vierde plaats. Stoffel Vandoorne kwam nog even in aanmerking voor het podium, maar zowel Kvyat als Frijns gingen voorbij aan onze landgenoot, die als vijfde aantikte.

Uitslag race 1:
1. Javier Tarancon
2. Carlos Sainz Jr.
3. Daniil Kvyat
4. Robin Frijns
5. Stoffel Vandoorne

Bij de tweede race schoot de Spanjaard Alx Riberas als eerste weg van op de pole en stond de leiding niet meer af. Carlos Sainz Jr. kwam nog opzetten, maar geraakte niet voorbij zijn landgenoot. Norman Nato die zijn tweede plaats aan Sainz veroor pakte de laatste podiumplaats. De race werd opgeschrikt door een zware sortie van Jokinen; de Deen hield er kneuzingen aan de hand aan over. Vandoorne startte in het veld, kon nog enkele plaatsen goedmaken en eindigde als zesde. Vandoorne eindigt het seizoen op de vijfde plaats in het kampioenschap.

Uitslag race 2:
1. Alex Riberas
2. Carlos Sainz Jr.
3. Norman Nato
4. Javier Tarancon
5. Robin Frijns
6. Stoffel Vandoorne


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op zondag 09 oktober 2011 om 20:53


Andere publicaties op Racingworld.be...