GT1: Marc VDS Racing in 2012 niet in World GT Championship

Het Marc VDS Racing Team heeft vandaag via een persbericht laten weten dat het team zich in 2012 exclusief zal concentreren op de Blancpain Endurance Series en dus niet zal deelnemen aan het nieuwe World GT Championship. Graaf Marc van der Straten was tot kort nog één van de grote voorstanders van het nieuwe World GT kampioenschap en was één van de eersten om zich in te schrijven met twee teams; Marc VDS (BMW Z4) en Belgian Racing (Ford GT). Wat deze terugtrekking betekent voor de toekomst van het nieuwe kampioenschap, valt nog af te wachten.
Ratel mikte op 10 teams met ieder twee wagens voor zijn nieuw World GT kampioenschap. Tot nu hadden zeven teams hun deelname bevestigd, waaronder twee inschrijvingen voor het VDS team (Marc VDS Racing en Belgian Racing). De terugtrekking van VDS brengt het aantal deelnemende teams terug tot vijf, alhoewel Hexis Racing nog op zoek was naar een constructeur om hun een wagen te bezorgen. Mogelijk kan het Franse team één van de merken van VDS overnemen.
 
In een persbericht bevestigde Marc VDS Racing vandaag dat een dubbel programma er voor 2012 niet meer inzat. De strijd voor beide titels (rijders en teams) in de BES vraagt zoveel middelen dat een bijkomend programma niet meer haalbaar is. Dus alle activiteiten in andere takken van de autosport worden voor 2012 geschrapt. Ongetwijfeld hebben ook het vertrek van enkele belangrijke personen, niet in het minst dat van team manager Jean-Michel Delporte, bij het team de laatste tijd bijgedragen tot deze beslissing. Graaf Marc van der Straten legt uit: “In één seizoen is de Blancpain Endurance Series uitgegroeid tot het belangrijkste endurance kampioenschap voor GT wagens en bewees het immens populair te zijn bij zowel de teams als de fans. Het team verrichtte prachtig werk dit jaar met overwinningen op Magny-Cours en Silverstone, en behaalde zo een tweede plaats in zowel het rijders als team kampioenschap. Maar volgend jaar wil ik voor beide titels gaan, dat is het doel dat ik voor mijn team heb uitgezet.”

Bas Leinders voegt er aan toe: “Voor de titels gaan in een zo sterk bevochten kampioenschap als de Blancpain Endurance Series zal niet gemakkelijk zijn. Wij zullen er bij iedere race moeten staan en de enige mannier om dit te bereiken is om van de serie onze prioriteit te maken. Daarom hebben wij de moeilijke beslissing genomen om ons na twee succesvolle seizoenen terug te trekken uit het GT wereldkampioenschap. De combinatie van Marc VDS Racing, de BMW Z4 GT3 en de technische ondersteuning van BMW Motorsport bewees dit seizoen met twee overwinningen al zijn deugdelijkheid. Nu dat we meer ervaring hebben met de wagen ben ik zeker dat we met hetzelfde pakket in 2012 nog sterker voor de dag zullen komen.” 


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT op woensdag 12 oktober 2011 om 19:14


Andere publicaties op Racingworld.be...