Zes races in 2012 en een geüpdatete Audi R8 LMS

Stilaan krijgen we meer zicht op hoe het volgende seizoen van de Blancpain Endurance Series er zal uitzien. Volgend jaar zal het kampioenschap één manche meer kennen dan dit jaar, voor de rest blijven de regels van het populaire kampioenschap stabiel.
De eerste editie van de Blancpain Endurance Series was een succes, we kregen spannende races en veel wagens op de piste voorgeschoteld. De bezieler van het kampioenschap, Stéphane Ratel, voorziet een nog groter succes voor volgend jaar en volgens de charismatische Fransman hebben al 100 deelnemers interesse getoond om aan de start te staan in 2012. Met de helft zouden wij echter al dik tevereden zijn! Het kampioenschap telt ook één race meer dan dit jaar, zes in plaats van vijf meetings. Het hoogtepunt blijft de 24 Hours of Spa, die plaats zullen hebben gedurende het laatste weekend van juli. Daarvoor worden er drie races gereden op Monza (april), Silverstone (juni) en Paul-Ricard (juli). Na de 24 uren komen er nog twee races, één in Duitsland (september) en één in Barcelona. Het kampioenschap blijft open voor GT3’s en GT4’s met de ondeverdeling in Pro, Pro Am en Gentlemen (GT3’s van voor maart 2010).

Audi won dit jaar de titel bij de rijders en bij de teams. Het Duitse merk ondervindt echter steeds meer tegenstand van vooral recentere modellen zoals de Mercedes SLS AMG, McLaren MP4-12C of Nissan GT-R. Daarvoor brengt Audi voor volgend jaar een geüpgraded versie uit van zijn R8 LMS. De wagen zal een bredere vleugel hebben, een verbeterde aerodynamica met meer luchthappers, grotere bandenmaat, lager gewicht en een betere ventilatie van de remmen en de cockpit. Kortom het 2012 model zal sneller zijn, maar ook weer een stuk duurder.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in BES op donderdag 13 oktober 2011 om 07:05


Andere publicaties op Racingworld.be...