Kortnieuws in de aanloop naar de Grote Prijs van Zuid-Korea

Het wereldkampioenschap bij de rijders is gespeeld, maar er resten ons nog steeds enkele Grote Prijzen in 2012. Een korte vooruitblik op de GP van Korea...
  • De door Red Bull gesteunde Fransman Jean-Eric Vergne zal tijdens drie van de resterende vier Grote Prijzen deelnemen aan een vrijdagsessie voor Torro Rosso. Enkel in India zal de talentvolle Fransman aan de kant blijven staan. Zowel Buemi als Algersuari worden zo onder druk gezet en het is maar de vraag of één van beide eind dit seizoen het B-team van Red Bull zal moeten verlaten.
  • Sahara India Pariwar, een sportpromotor uit India, heeft een aanzienlijk aandeel verworven in het F1 team van de excentrieke Vijay Mallya. Beide bezitten nu 42,5% van de aandelen van het Force India F1 team, met de resterend 15% nog steeds in handen van de Nederlander Michiel Mol.
  • Met nog vier GP's te gaan dit seizoen, komt er ook voor Jérôme D'Ambrosio stilaan een einde aan zijn eerste volledige F1 campagne. Of we in 2012 nog steeds een Belg in de F1 zullen hebben, valt nog af te wachten, de grootste concurrent voor Jérôme's zitje is alvast Robert Wickens. De Canadees wist vorig weekend nog de Formule Renault 3.5 titel op zijn palmares bij te schrijven. D'Ambrosio is voorlopig nog volop gefocust om zich nog een paar keer in de kijker te rijden, "Ik heb het gevoel dat ik in de laatste twee races een goed momentum heb opgebouwd en ik hoop dan ook dit te kunnen verder zetten in de rest van het seizoen."
  • Pirelli stelt komend weekend de supersoft (rood) en soft (geel) compounds ter beschikking aan de teams.
  • De DRS-zone situeert zich op de lange rechte lijn na de eerste twee bochten. De opmeting van de interval tussen de wagens gebeurt tussen bocht 1 en 2.
  • Het circuit in Zuid-Korea wordt door vele piloten als een van Tilke's betere ontwerpen bestempeld. Lange rechte stukken worden er afgewisseld met trage secties en snelle vloeiende bochten waarin het verschil gemaakt kan worden. In onderstaand filmpje blikt kersvers wereldkampioen Sebastian Vettel terug op zijn pole van vorig jaar.






   



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Formule 1 op vrijdag 14 oktober 2011 om 00:07


Andere publicaties op Racingworld.be...