GT3: Zandvoort: Bescheiden prestaties voor de Belgen in de vrije trainingen

Vandaag hadden twee vrije trainingen plaats op het circuit van Zandvoort. In de eerste sessie was de Reiter Lamborghini van Nikolaus Mayr-Melnhof en Albert von Thurn und Taxis de snelste terwijl in de namiddag Christiaan Frankenhout en Patrick Hirsch hun Heico Mercedes naar de snelste tijd stuurden. De tijden lagen zeer kort bij elkaar, maar de Belgen waren niet vooraan te vinden.
Na de Lamborghini maakten Philippe Giauque/Thomas Jaeger ( Graff Racing Mercedes), Ronald van de Laar/Dennis van de Laar (Bleekemolen Racing Porsche ), Jerome Demay/Dino Lunardi (Sainteloc Racing Audi) en Michael Lyons/Filip Salaquarda (Scuderia Vittoria Ferrari F458) de top vijf vol. De leiders in het kampioenschap Castellacci en Leo reden de achtste tijd. Beste Belg was Enzo Ide met de tiende tijd, terwijl Franchi de vijftiende chrono achter zijn naam kreeg. Beide ProSpeed Porsche’s vonden we terug op de dertiende (Soulet) en zestiende plaats (Heylen).

Frankenhout en Hirsch namen over bij de tweede vrije training en reden met hun Mercedes de snelste tijd. Zij bleven de leiders in het kampioenschap Castellaci en Leo net voor. De Nederlanders Kolen en Catsburg volgden met de derde tijd in hun BMW Z4. Weer was Ide de snelste Belg, nu met de zesde tijd. Zijn teamgenoot Greg Franchi moest zich tevreden stellen met de twintigste tijd. De ProSpeed Porsche’s behaalden de elfde (Soulet) en negentiende (Heylen) tijd. Noteren we dat beide LMP Motorsport Aston Martin’s niet op de baan kwamen en met motorproblemen in hun pits bleven steken. Hopelijk voor Martin zijn de problemen tegen morgen opgelost.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT op vrijdag 14 oktober 2011 om 21:31


Andere publicaties op Racingworld.be...