GT3: Zandvoort: reacties na afloop van het kampioenschap

Enzo Ide (WRT Audi R8 LMS GT3 #33)
“Het is sensationeel om derde te worden na een nieuwe overwinning, zeker als je weet dat dit pas mijn tweede autosportseizoen is. Bovendien heb ik, dankzij deze derde overwinning, dit seizoen de meeste zeges in de FIA-GT3 achter mijn naam staan. Jammer dat onze kansen voor een goede eerste race al weg waren na de kwalificaties. Bij het verlaten van de pits werd ik aangereden door een Lambo… Maar na zo een seizoen mogen we niet klagen en ik wil dan ook het team bedanken voor het vertrouwen en voor het schitterende werk dat ze hebben geleverd. Ook Christopher wil ik bedanken voor zijn uitstekend werk hier in Zandvoort en Greg omdat ik zoveel van hem heb opgestoken en we samen zoveel plezier hebben gehad dit seizoen.”
 
Greg Franchi (WRT Audi R8 LMS GT3 #32)
“Het was zeker een frustrerend weekend, maar met de zege in de 24 Hours of Spa en de titel in de Blancpain Series blijft het natuurlijk een ongelofelijk jaar, waarvoor ik de Belgian Audi Club en WRT wil bedanken.”
 
Paul van Splunteren ( Prospeed Porsche 911 GT3-R #1)
“Ik denk dat ik een perfect kwalificatie-rondje Zandvoort heb afgelegd! Als je vervolgens nog eens van start tot finish de race leid, met dank ook voor het schitterende werk van Maxime en het team, dan weet je dat deze thuisrace één van de hoogtepunten uit mijn carrière is. Ik zal hiervan nog heel lang nagenieten. Jammer genoeg sloeg de pechduivel op zondag toe, maar dat verandert voor mij heel weinig aan dit bijzonder geslaagde weekend.”
 
Jan Heylen (Prospeed Porsche 911 GT3-R #2)

“Ik ben zeer onder de indruk van het bijzonder hoge niveau van de FIA GT3, waar iedere tiende van een seconde telt. Na de aanrijding van zaterdag reden we zondag naar de beste prestatie van ons seizoen in FIA GT3. Het is altijd leuk om voor een Belgische sponsor, het seizoen sterk af te sluiten.
 
Francesco Castellacci, kampioen (AF Corse Ferrari  458 Italia  #50)
"Ik kan niet geloven dat het kampioenschap tot een einde is gekomen en ik uiteindelijk kampioen ben geworden. De eerste race was een beetje minder maar we behaalden de nodige punten doorheen het weekend en namen niet te veel risico's. We hebben het gehaald! De auto was heel het seizoen fantastisch om te besturen en we hebben goed ontwikkelingswerk afgeleverd. Ik kijk al uit naar het WK GT in 2012 waar ik hopelijk in een Ferrari kan starten.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA GT op maandag 17 oktober 2011 om 23:20


Andere publicaties op Racingworld.be...