F3: Barcelona: Voorbeschouwing Sam Dejonghe

Eén van de elementen die de European F3 Open zo aantrekkelijk maakt voor jonge piloten, zijn de prachtige circuits die het kampioenschap tijdens het seizoen aandoet. En de slotmanches van het kampioenschap, op 29 en 30 oktober, vormen daarop geen uitzondering. Met het Britse Team West-Tec en zijn Dallara F306 trekt Sam deze keer naar het Formule 1 Circuit de Catalunya in Barcelona. Na Spa-Francorchamps en Monza een derde Formule 1 circuit, en daar is onze rookie uit de Noorderkempen best tevreden om: “Ik heb er nog nooit gereden, maar ik kijk er zeker naar uit, omdat het een uitdagend circuit is, dat mij bovendien goed lijkt te liggen. Dat heb ik althans kunnen ervaren in de racesimulator in Delft”.
Wat zijn de ambities voor Sam tijdens dit laatste raceweekend van het seizoen? “Voor een eindbalans is het natuurlijk nog te vroeg, maar een aantal targets zijn reeds behaald. Zo zal ik mijn eerste Formule 3 kampioenschap afsluiten als vicekampioen in de Copa klasse, de wagens van het type F306, en kan ik als rookie reeds twee polepositions en drie overwinningen op mijn palmares schrijven. In Barcelona wil ik daar nog een poleposition en minstens één - liefst twee - overwinningen aan toevoegen. Verder wil ik de kloof met de winnaar van het kampioenschap mathematisch nog verkleinen. Algemeen wil ik nogmaals een opvallende prestatie neerzetten, en op deze wijze mijn visitekaartje afgeven aan de autosportwereld, en aan de RACB.”

Eén ding is duidelijk; Sam is gebrand om zijn resultaten van Portimao en Monza minstens te evenaren en mogelijks nog te verbeteren. Hij heeft zich daartoe zoals altijd doordacht voorbereid.

We weten dat Sam intensief fitness- en oogtraining volgt, gekoppeld aan karting, racesimulator, enz… Maar één ding is ons niet duidelijk : Op een sociale netwerksite vonden we een enigszins merkwaardige foto, waarop Sam letterlijk “in de touwen hangt”.

Hallo Sam ??? “Blame my kine”, zo reageert de jonge Kempenaar laconiek. En die kine is niet van de minste. Het gaat om sportkine Paul Van Loon, een bekende trainer voor topsporters. Over de rode touwen waarin Sam lijkt te hangen, zegt Paul het volgende : “RedCord is een nieuwe vorm van (stabilisatie-)training met zéér goede resultaten. Doelgericht oefenen, sport- en spierspecifiek behandelen.”

Overigens zijn er veel voorbeelden van (bekende) sporters die er resultaat mee hebben behaald.” Zo lees je op www.redcord.be ondermeer een testimonial van wereldkampioen veldrijden Zdenek Stybar : “My experience with RedCord is great. I use it every week. And it’s a big part of my training schedule…” Of hoe Sam zich weer in goed gezelschap bevindt…

Reden te over dus om onze landgenoot dit weekend van nabij te volgen. En dat kan, want ook deze keer worden de races van Sam live uitgezonden op MotorsTV. Op zaterdag 29 oktober is dat rond 15u. na de FIA Formule 2 race, en zondag 30 oktober waarschijnlijk rond 11 uur. We raden iedereen echter aan om nog eens de schedule van MotorsTV te raadplegen op de dag zelf, want dit weekend schakelt België alvast over naar het winteruur.

Sam Dejonghe press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op woensdag 26 oktober 2011 om 22:36


Andere publicaties op Racingworld.be...