Macau: Turkington vervangen - Extra gewicht voor de BMW 320 TC

Colin Turkington zal voor de WTCC manche in Macau vervangen worden door Gary Kwok. Daarnaast wordt voor de laatste meeting van het seizoen het extra gewicht voor de turbo aangedreven BMW’s opgetrokken tot de maximum ballast van 40 kilogram.
Ondanks mooie prestaties zal de talentvolle Brit Colin Turkington voor de WTCC manche in Macau in de Wiechers-Sport BMW vervangen worden door Gary Kwok. De 45-jarige Gary Kwok, begon zijn carričre in Hong Kong, maar reed de laatste jaren in Canada in het lokale Touring Car kampioenschap. Kwok zal er beschikken over de BMW 320 TC van het team.
 
De ballast voor de turbo aangedreven BMW 320 TC wordt tevens opgevoerd met 20 kilogram om zo het maximale extra gewicht van 40 kilogram te bereiken. Hiermee zal de turbo BMW evenveel wegen als de Chevrolet Cruze. Het extra gewicht is een gevolg van de snelle tijden die Colin Turkington reed in de Wiechers-Sport wagen bij de laatste races. Ironisch genoeg wordt juist nu Turkington vervangen op de BMW, zoals u hierboven al kon lezen.

Foto: Martijn Wouters


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in WTCC op maandag 14 november 2011 om 22:14


Andere publicaties op Racingworld.be...