Arena Motorsport met Ford Focus naar WTCC

De geruchten van een toetrede van Ford tot het WTCC liepen al geruime tijd, zoals u al eerder op deze site kon lezen, maar nu blijkt er eindelijk effectief schot in de zaak te komen. Arena Motorsport zal volgend jaar niet langer meedoen aan het BTCC om zich volledig te concentreren aan de opbouw en de inzet van de Ford Focus WTCC, dat werd bevestigd door Autosport. De bedoeling van het team is om met drie wagens uit te komen in het wereldkampioenschap.
Arena Motorsport, dat sinds 2009 met Ford’s aanwezig is in het Britse Touring Car Championship (BTCC), heeft na beraad met WTCC promotor Marcello Lotti en met Ford Motorsport director Jost Capito besloten om haar plannen om met de Ford Focus naar het WTCC te gaan verder te zetten. Om zich te kunnen concentreren op de ontwikkeling van de nieuwe wagen, is besloten om het team niet langer in te zetten in het BTCC. De finalisatie van het project is nu nog enkel een kwestie van het vinden van de nodige geldschieters.

Het plan is om drie wagens in te zetten vanaf volgend jaar. Tom Chilton, die dit jaar voor het team uitkwam in het BTCC, is zo goed als zeker al één van de drie rijders. Chilton zal ook de eerste test doen met de nieuwe wagen die gepland staat voor eind deze maand.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in WTCC op vrijdag 18 november 2011 om 00:20


Andere publicaties op Racingworld.be...